Trendi za letošnja novoletna drevesca

Trendi za novoletna drevesca se iz leta v leto spreminjajo. Če smo v preteklih letih novoletna drevesca videli v vseh mogočih barvah in z vsemi mogočimi dekorativnimi elementi pa so letos najbolj popularna standardna novoletna drevesca.

novoletno drevesce
S klasičnim novoletnim drevescem z vintage okraski boste letos v trendu. Foto: pixabay

S klasičnim drevescem ne boste zgrešili

Le še malo časa imate, da se odločite, kakšno novoletno drevesce bo letos krasilo vaš dom. Trendi iz tujine kažejo na to, da ne boste nič zgrešili s klasično smrečico. Okraski? Na naravno smrečico se najlepše podajo okraski, ki jih boste našli na podstrešju vaše mame ali babice. Vintage okraski in rumene lučke se bodo lepo ujele.

S tako (naravno) smrečico in starimi okraski boste poskrbeli tako za čudovito prednovoletno okrasitev, kot tudi za varovanje narave. V kolikor imate možnost, kupite naravno smrečico s koreninami, ki jo lahko po novem letu posadite v naravo.

Okraski iz citrusov

Bi radi bili moderni in hkrati še vedno ekološki? Če imate čas za ustvarjanje lahko na kolobarje narežete pomaranče ali limone in jih posušite v pečici. Taki okraski bodo nared v roku treh do petih ur. Za samo sušenje citrusov morate pečico namreč nastaviti na 50-60 stopinj celzija, da bo sušenje potekalo počasi. V nasprotnem primeru se vam bodo okraski zažgali.

citrusi za novoletno smrečico
S posušenimi citrusi lahko letos okrasite novoletno smrečico. Bodite pozorni, da med sušenjem citrusov v pečici le-teh ne zažgete. Foto: pixabay

Preberite tudi: Pomaranče imajo zdravilno moč in ogromno vitaminov

Bela smrečica z okraski pastelnih barv

V kolikor ste naveličani običajnih zelenih smrečic, se lahko odločite tudi za smrečico v beli barvi. Takšno drevesce ne bo ravno ekološko, boste pa v trendu. Če boste po okraske šele odšli v trgovino pa ne boste nič zgrešili z okraski v pastelnih barvah. Lučke, ki se najbolj podajo na tako smrečico, so v beli – led barvi. Za led lučke pa vemo, da privarčujejo električno energijo in se ne grejejo, kar pomeni zmanjšano nevarnost za požare.

bela novoletna smrečica
Novoletna smrečica z belimi iglicami je recept za moderno popestritev vaše dnevne sobe ta december. Foto: pixabay
Facebook komentarji
Delite s prijatelji: