Prihaja črni petek! Katera je vaša najljubša spletna trgovina?

Črni petek je tik pred vrati. Trgovci že odštevajo ure do pričetka popustov, prav tako potrošniki. Pripravili smo seznam priljubljenih spletnih trgovin v Sloveniji. Je na seznamu tudi vaša najbolj priljubljena spletna trgovina?

črni petek, black friday
Foto: pixabay

Na črni petek, ki bo letos 29. novembra, številne trgovine – tako fizične, kot tudi spletne, pripravljajo dan neverjetnih popustov. Čeprav je treba biti pri nekaterih nakupih izjemno previden pa je mnogo nakupov takšnih, ki za vašo denarnico ne bodo preveč boleči.

Pred dnevom norih nakupov imejte v mislih, da boste kupovali in kupili predvsem stvari, ki jih resnično potrebujete. V nasprotnem primeru je vsak nakup s popustom le stran vržen denar.

Zveza potrošnikov Slovenije je na svoji spletni strani pripravila seznam pravil in nasvetov, ki jih je pametno upoštevati, ko se boste podajali v brezglavo nakupovanje. Velikokrat se namreč izkaže, da so cenejši izdelki boljše kakovosti kot njihovi držaji konkurenti, ali pa da obstajajo cenejše in enako dobre alternative.

Seznam popularnih slovenskih trgovin, ki vam na črni petek ponujajo popuste:

Pohištvo in oprema za stanovanje: Lesnina, Jysk, Harvey Norman, Dormeo, Vitapur

Spletna trgovina Mimovrste.com, Ceneje.si, Enaa.com

Tehnična spletna trgovina: BigBang, Gizzmo, Comshop, Gorenje

Market trgovine: Hofer, Topshop, BTC City

 

Seznam popularnih tujih trgovin, ki vam na črni petek ponujajo popuste:

Spletna trgovina Asos, Farfetch, Pretty Little Thing

Trend razprodaj na črni petek je pri nas še precej nov, v ZDA pa sega v zadnje desetletje. Tudi pri nas je seveda navzoč že več let, a se vse zdi, da njegov razcvet šele prihaja.

Številne spletne popuste bodo imeli tudi največji spletni trgovci kot so Amazon, Wish, AliExpress, AliBaba.com in drugi. Pri vseh teh nakupih vedno preberite drobni tisk in pogoje poslovanja. Predvsem bodi pozorni na pogoje vračila blaga, ki ga kupite.

Poleg črnega petka imejte v mislih, da kmalu prihaja še en nakupovalni dan – imenuje se Cyber Monday, ko bodo popuste ponujali predvsem trgovci z elektronskimi napravami.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: