Šokantno številno novih okužb!

V Sloveniji naj bi po neuradnih podatkih v sredo potrdili najmanj 1.600 novih okužb. To je ponoven rekord števila pozitivnih testov na Covid-19 od začetka epidemije.

Predsednik vlade Janez Janša je sier na Twitterju opozoril, da bodo številke še nekaj časa neizogibno visoke. Epidemiološka situacija v državi je vsak dan slabša. Slovenija namreč spada med države, kjer so v zadnjih 14 dneh potrdili največ novih okužb z novim koronavirusom na število prebivalcev.

Minister za zdravje se zavzema za popolno zaustavitev javnega življenja

Minister za zdravje Tomaž Gantar se sicer intenzivno zavzema za popolno ustavitev javnega življenja. Dejal je, da nas število okužb skrbi predvsem iz razloga, da še vedno opažamo, da se nedosledno držimo navodil, ki so edina merodajna oziroma edina, ki lahko privedejo do boljših rezultatov.

Preberite tudi: Razkuževanje rok ni dovolj! Razkužite prostore z vodikovim peroksidom! 

Novosti za frizerje, kozmetične salone, športnike

Frizerski in kozmetični saloni v rdečih regijah lahko pod določenimi pogoji sprejmejo več kot eno stranko hkrati. Po novem je dostava hrane je mogoča le še med 6. in 21. uro. Za registrirane športnike so dovoljeni treningi in tekme.

Zoran Janković za dodatne namestitvene kapacitete predlaga Gospodarsko razstavišče in Stožice

V primeru, da bi število okuženih še vedno eksponentno raslo in bi se zadeve zaostrovale do te mere, da bi potrebovali dodatne namestitve, lahko Ljubljana za to nameni Gospodarsko razstavišče. Prav tako je kot možnost dodatnih namestitvenih kapacitet ljubljanski župan Zoran Janković omenil  dvorano Stožice.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: