Predsednik Borut Pahor vabi v predsedniško palačo – z maskami!

Predsednik Republike Slovenije prihodnji četrtek 25. junija, ko obeležujemo državni praznik, vabi v predsedniško palačo. Ob 11. uri v Veliki dvorani Predsedniške palače nagovoril državljane.

Na spletni strani predsednika Boruta Pahorja so zapisali, da prijave sprejemajo do četrtka, 25. junija, do 8. ure oziroma do zapolnitve mest. V primeru večjega števila obiskovalcev pa bodo organizirali dodaten termin ogleda.

V počastitev državnega praznika bo pred Predsedniško palačo postrojena častna straža Garde Slovenske vojske. Častna straža bo pred palačo postrojena med 9. in 21. uro.

Ogled predsedniške palače v znamenju koronavirusa

Ukrepi, ki smo jih poznali v času koronavirusa so v večji meri že sproščeni. Kljub vsemu pa bodo pri ogledu predsedniške palače še vedno veljala določena pravila, brez katerih ogled ne bo mogoč. Na podlagi ukrepov za preprečevanje širitve covid-19 bodo obiskovalci morali nositi maske, si ob vstopu razkužiti roke, prav tako pa bodo morali vzdrževati medsebojno varnostno razdaljo.

Predsedniško palačo si je ogledalo že več kot 25.000 obiskovalcev

Na spletni strani predsednika Republike Slovenije so še dodali, da dnevi odprtih vrat Predsedniške palače na pobudo predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja neprekinjeno potekajo od leta 2013, z izjemo poletja 2018, ko so v prostorih Urada predsednika Republike Slovenije potekala obnovitvena dela. Dnevi odprtih vrat so tako postali priljubljen način praznovanja in počastitve državnih praznikov za vse generacije, saj je Predsedniško palačo doslej obiskalo več kot 25.000 obiskovalcev vseh starosti, tudi iz tujine.

Preberite tudi: Tanja Žagar po hudi bolezni izgubila mamo 

Borut Pahor je predsednik od leta 2012

Borut Pahor je prvi predsedniški mandat je nastopil 23. decembra 2012, dan po prisegi pred državnim zborom. V drugem krogu volitev za funkcijo predsednika Republike Slovenije je namreč leta 2012 premagal protikandidata, dotedanjega predsednika republike Danila Türka. Prejel je 67,37 % vseh glasov. Pahorjev drugi predsedniški mandat je po zmagi na novembrskih predsedniških volitvah, prevzel 23. decembra 2017.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: