Hekerji napadli spletno trgovino Intersport Slovenija, Hrvaška, Srbija, Črna Gora, BiH

V času koronavirusa so hekerji napadli spletno trgovino Intersport Slovenija, Hrvaška, Srbija, Črna Gora ter Bosna in Hercegovina. Napad se je zgodil v obdobju ko so bile fizične trgovine zaprte.

Zlonamerna koda je bila do danes že odstranjena z vseh spletnih trgovin, uporabnikom kreditnih kartic pa strokovnjaki svetujejo spremljanje sumljivih transakcij na njihovih kreditnih karticah in bančnih računih.

Hekerji so napadli spletno trgovino Intersport in spletno trgovino Claire’s

Portal ZDnet je novico o hekerskem napadu na trgovino s športnimi pripomočki Intersport ter spletno trgovino z modnimi dodatki Claire’s objavil v ponedeljek, 15. junija 2020 zvečer. O resničnosti napadov na spletne trgovine se je na Twitterju odzval in informacijo potrdil tudi ESET research.

Kot so zapisali v varnostnih poročilih, ki so jih danes objavili v podjetjih Sanguine Security in ESET, so napadalci ob vdoru v spletne trgovine skrili zlonamerno kodo, ki je beležila podatke o kreditnih karticah uporabnikov spletnih trgovin. Napadalci, ki so zlonamerno kodo uporabili na spletnih trgovinah, niso napadli spletnih trgovin po vsem svetu pač pa le na Balkanu. Natančneje v Sloveniji, na Hrvaškem, v Srbiji, Črni Gori ter v Bosni in Hercegovini.

O hekerskem napadu poročajo tudi hrvaški mediji.

O napadu na omenjene spletne trgovine je med prvimi poročal hrvaški portal 24sata.hr. Po besedah Willema de Groota iz podjetja Sanguine Security’s, so bile spletne trgovine Intersport napadene 30. aprila 2020, škodljivo kodo pa so s spletne strani umaknili 3. maja 2020. Drugi poizkus napada na spletno trgovino Intersport pa se je zgodil 14. maja 2020. V spletnem varnostnem podjetju ESET so za portal ZDnet.com, po katerem povzemamo informacije, dejali, da je bila zlonamerna varnostna koda odstranjena nekaj ur po ugotovljenem napadu na spletno trgovino.

spletni nakupi
Foto: pixabay

Tako podjetju Claire’s kot v Intersportu sta se hekerska napada zgodila v času koronavirusa, ko so bile fizične trgovine zaprte in so tako trgovci svoje stranke preusmerjali na spletne trgovine.

De Groot iz varnostnega podjetja Sanguine Security je še dejal, da je takoj po napadu na spletno trgovino Claire’s o tem obvestil njihovo vodstvo. V omenjeni spletni trgovini so takoj sprožili akcijo in nevarno kodo odstranili z njihove spletne strani.

Preberite tudi: Nižje trošarine: Toliko bo s torkom znašala cena bencina in dizelskega goriva 

Facebook komentarji
Delite s prijatelji:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •