Direktor podjetja Pfizer noče preskakovati vrste, da bi prej dobil cepivo

Izvršni direktor podjetja Pfizer Albert Bourla je v javnosti sporočil, da se še ni cepil proti novemu koronavirusu. Kot je dejal, noče ne on, niti drugi sodelavci, preskakovati čakalne vrste.

CNBC je na svoji spletni strani objavil članek, v katerem navaja, da se direktor podjetja Pfizer, ki izdeluje cepivo proti novemu koronavirusu, še ni cepil. Zanimivo dejstvo, da se v mesecih, ko ves svet trepeta pred smrtonosno boleznijo, direktor, ki ima vse možnosti, da bi se “zaščitil”, tega še ni storil. Tega po besedah portala še niso storili niti drugi vodje in direktorji podjetja.

Albert Bourla Pfizer
Izvršni direktor Albert Bourla Foto: Pfizer

Zdravilo proti novemu koronavirusu je podjetje Pfizer izdelalo v partnerskem sodelovanju z nemškim podjetjem BioNTech. Omenjeno zdravilo je sicer v Ameriki že potrjeno, z njim pa naj bi v prihodnjih dneh pričeli cepiti tudi pri nas. Prva pošiljka zdravila bo odposlana v več kot sto držav po vsem svetu, prejele pa ga bodo lahko osebe, starejše od 16 let.

Direktor podjetja Pfizer trdi, da je v dobri kondiciji in da zdravila še ne potrebuje

Bourla pravi, da je star šele 59 let in je v dobri zdravstveni formi. Ker ne spada med ogrožene skupine posameznikov trdi, da cepiva zato še ne potrebuje. Dejal je še, da si zdravilo najprej zaslužijo tisti, ki so bolj ogroženi. Albert Bourla je še povedal, da je interna raziskava podjetja Pfizer sicer pokazala, da bi bilo bolje, če bi se cepil pred očmi javnosti in s tem v ljudeh vzbudil zaupanje. Kljub vsemu pravi, da tega ne on ne drugi vodje ne bodo storili, saj ni smotrno, da po nepotrebnem preskakujejo vrsto. Med drugim pa je Bourla še pripomnil, naj ljudje vendarle zaupajo znanosti.

Množično cepljenje bo mogoče šele februarja ali marca

Alex Azar iz ameriškega ministrstva za zdravje je za javnost dejal, da so v tem trenutku na voljo čisto prvi odmerki cepiva za najbolj ogrožene. Množično cepljenje bo po besegah Azarja tako v Ameriki pa tudi po svetu mogoče predvidoma šele februarja ali marca 2021. Da je ta okvirni datum za pričetek množičnega cepljenje še zelo optimističen pa trdi dr. Celine Gounder, ki sicer prihaja iz političnega okolja bodočega ameriškega predsednika Bidna.

Preberite tudi: Začetek množičnega testiranja s hitrimi antigenskimi testi še pred prazniki 

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: