Bralec: Kdo je ženska, ki konstantno izkorišča reševalni pas?

Na Facebooku se je v skupino V živo s slovenskih cest pojavil video anonimnega člana. Slednji je jezen na žensko, ki velikokrat izkorišča reševalni pas.

Izkoriščen reševalni pas
Foto: posnetek zaslona

Na video posnetku je jasno viden lepo ustvarjen reševalni pas. Slednjega kot kaže pogosto izkorišča, zaenkrat neznana, voznica terenskega vozila Volvo XC60. Nonšalantno se z vklopljenimi vsemi štirimi smerniki vozi po sredini cestišča, ko so ostala vozila pravilno razvrščena levo-desno.

Bralec besen, da se izkorišča reševalni pas

Anonimni član je na Facebooku poleg objavljenega video posnetka zapisal: “Še vedno! Tisti ki se vozite iz CE – LJ, ste jo že srečali. Žensko z Volvotom, (CE tablice), ki se konstantno vozi po reševalnem pasu (prehiteva tudi kolone itd …). Če jo kdo pozna, naj ji reče, naj se nauči voziti! Ali pa naj še enkrat naredi tečaj CPP!” Ob tem je avtor posnetka še dodal: “Vsem se zjutraj mudi, pa se ne vozimo po sredini.”

Kaj je reševalni pas?

30. člen zakona o cestnem prometu pravi: “V primeru zastoja prometa morajo vozniki pustiti med kolonama vozil, ustavljenima na prometnih pasovih, ki sta najbližje levemu robu smernega vozišča, dovolj prostora za vožnjo intervencijskih vozil.”

Zakon določa, da je tisti, ki ne spoštuje odločbe 11. točke o uporabi odstavnega pasu lahko kaznovan z 200 evri globe.

 

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: