V torek sneg vse do nižin: pričakujte od 10 do 15 centimetrov

Aprilski sneg še ni rekel zadnje. V torek bo ponovno pobelilo Slovenijo. Proti večeru bo na zahodu začelo rahlo deževati, zvečer pa se bodo padavine okrepile in razširile nad vso Slovenijo. Meja sneženja se lahko spusti vse do nižin. 

vreme sneg
Foto: VideoSvet

Meja sneženja se lahko spusti vse do nižin

Zvečer se bodo padavine okrepile in se ponoči razširile nad vso Slovenijo. Ob močnejših padavinah se lahko v notranjosti meja sneženja spusti vse do nižin. Na Primorskem bo prehodno zapihala zmerna do močna burja, ki bo proti jutru slabela.

Meteorolog portala Meteoinfo napoveduje, da bo v krajih nad 700–800 metrov nadmorske višine zapadlo od deset do 15 centimetrov snega, še višje pa tudi več kot četrt metra.

Vremenska napoved za torek

Jutri bo večinoma oblačno z občasnimi padavinami. Več dežja bo v vzhodni Sloveniji. Meja sneženja se bo čez dan dvignila nad nadmorsko višino okoli tisoč metrov. Ponekod bo pihal severovzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 5, na Primorskem okoli 7, najvišje dnevne od 3 do 9, na Primorskem od 11 do 14 stopinj Celzija.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: