SMRTONOSNI STREL: Sta bila v obračun vpletena intimna partnerja?

Je moški, ki je v nedeljo zvečer v okolici Oplotnice tragično umrl, storil samomor? Policisti v zvezi z incidentom obravnavajo kaznivo dejanje poskusa umora in poškodovanje s strelnim orožjem.

V nedeljo, 28. aprila 2024, ob 20.12 uri, so bili na PU Maribor obveščeni o streljanju na območju Policijske postaje Slovenska Bistrica. V sporu med tremi moškimi je prišlo do streljanja.

pištola
Simbolična fotografija. Fofo: VideoSvet.si

58-letni moški je na kraju umrl

Na kraju je bilo z zbiranjem obvestil ugotovljeno, da je prišlo najprej do verbalnega spora med tremi polnoletnimi moškimi, starimi 50, 58 in 61 let, ki so se med druženjem sprli. Verbalni spor se je med 50-letnim moškim in 58-letnim moškim nato stopnjeval do te mere, da je pri tem prišlo do uporabe strelnega orožja.

Kot poroča portal večer.com, so iz zanesljivih virov že dopoldne izvedeli, da je pod streli iz pištole umrl Zlatko P. Ta naj ne bi umrl nasilne smrti, saj dokazi zgovorno pričajo o tem, da naj bi bil po tem, ko je ranil svojega intimnega partnerja Zdravka P., pištolo usmeril še v sebe in sprožil.

Moški so bili prijatelji

Udeleženci verbalnega spora, ki je prerastlo v streljanje, do sedaj niso bili predkaznovani, prav tako policiji niso bili poznani kot storilci kaznivih dejanj ali prekrškov iz področja nasilja. Kot so na PU Maribor potrdili za nas, so bili vsi trije prijatelji. 61-letnik je trenutno na prostosti.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: