Ali SDS maja organizira kongres za 900 povabljencev?

Štajerski spletni portal Novice.si je pred dobrim mesecem dni objavil članek v katerem državnozborski poslanec Bojan Podkrajšek napoveduje SDS kongres z 900 povabljenimi.

Trenutno smo še vedno v oranžni fazi, druženja pa so omejena na do 10 oseb. Glede na zdravstveno situacijo, ko smo bili na dan objave omenjenega članka tik pred zaprtjem države, ni bila zdravstvena slika nič boljša od današnje. Je bila napoved kongresa Slovenske demokratske stranke (SDS) utopična želja, da bomo maja 2021 v zeleni fazi?

Kako bo izpeljan SDS kongres 2021?

Državnozborski poslanec s Konjiškega Bojan Podkrajšek je kot že rečeno, konec meseca marca za zgoraj omenjeni spletni portal potrdil informacijo z besedami: “Če bodo vsi pogoji dani, bo kongres 22. maja v konjiški športni dvorani. Če dogodka takrat ne bo možno izvesti, bomo poiskali drug termin.” Ob tem so še dodali, da na dogodku pričakujejo približno 700 delegatov in 200 ostalih gostov. Pogoji za organizacijo tako velikega dogodka so v tem trenutku daleč od realnosti.

Na uradni spletni strani SDS ni objavljenega nobenega prihajajočega dogodka

Trenutno na uradni spletni strani stranke SDS ni objavljenega nobenega prihajajočega dogodka. Je bila zato marčevska napoved dogodka za 900 povabljencev v konjiško športno dvorano le prehitro izražena želja? Za odgovore na to vprašanje ter kdaj in kako bo izpeljan letošnji kongres stranke, smo se pisno obrnili tudi na predstavnika za odnose z javnostmi stranke SDS in jih bomo objavili takoj, ko jih prejmemo. Kongres je pomemben tudi zato, ker bodo na letošnjem kongresu stranke SDS volili tudi vodstvo stranke za naslednje mandatno obdobje.

sds kongres 2021
Foto: posnetek zaslona

Glede na vladni semafor smo še daleč od organizacije dogodkov z več sto povabljenci

Trenutni vladni semafor ne dovoljuje zbiranja več kot 10 oseb. Vladni odlok ob tem pravi: “Zbiranje ljudi je dovoljeno skupini oseb, če gre za ožje družinske člane ali člane skupnega gospodinjstva ob upoštevanju omejitev in prepovedi iz tega odloka.” Nadzor opravljajo številni pristojni inšpektorati, občinska redarstva in policija v okviru svojih nalog in pristojnosti. Ob tem je potrebno dodati, da je bil trenutni vladni odlok stopil v veljavo 29. aprila. V veljavi bo najmanj do 9. maja 2021.

vladni semafor

Preberite tudi: Je opozicija tako nemočna, da lahko le promovira zbiranje SMS donacij za STA?

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: