Vreme: Obeta se sonce in več kot 20 stopinj

V prihodnjih dneh nas čaka lepo vreme in sončni dnevi s temperaturami čez 20 stopinjami celzija. Mrzla bodo le še jutra, saj bomo imeli temperature okoli ledišča.

Na Arsu pravijo, da bo danes povečini sončno z občasno zmerno oblačnostjo. Zapihal bo vzhodni do severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 13 do 16, na Primorskem do 19 °C.

Vreme sprehajalca
Foto: pixabay

Jutri bo pretežno jasno. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja, drugod veter vzhodnih smeri. Jutranje temperature bodo od -2 do 4, na Primorskem od 5 do 10, najvišje dnevne od 14 do 18, na Goriškem in ob morju okoli 20 °C.

Tudi v prihodnjih dneh bomo imeli lepo vreme

V ponedeljek in torek bo jasno. Še bo pihal vzhodni veter, na Primorskem pa šibka burja. V zatišnih legah bo zjutraj možna slana. Ob tem je potrebno opozoriti, da je za območje celotne Slovenije razglašena velika požarna ogroženost naravnega okolja.

Splošna vremenska napoved tujih vremenskih postaj kaže, da bomo tekom celotnega prihodnjega tedna deležni sonca in temperatur preko 20 stopinj celzija. Najtopleje naj bi bilo prihodnji petek in soboto, ko bi se lahko temperature v Ljubljani in v Mariboru povzpele tudi do 24 stopinj celzija. Na Obali naj bi se temperature v prihodnjem tednu dvignile na pomladnih 21 stopinj.

Preberite tudi: Razkužilo za roke izdelajte doma! 

Kljub lepemu vremenu ostanite doma

Kljub lepemu vremenu zaradi epidemije koronavirusa ostanite doma in se ne družite s prijatelji in znanci. Le na ta način bomo lahko hitreje, s skupnimi močmi zajezili širjenje epidemije, ki smo ji priča po vsem svetu. Zavedati se morate tudi, da je prepovedano zapuščati občino stalnega ali začasnega bivališča. V primeru, da vas ustavijo policisti in nimate tehtnega razloga za zapuščanje vaše občine, vas čaka minimalna globa 350 evrov.

Prav tako je prepovedano zadrževanje v parkih in na igralih ter drugih skupnih javnih površina, kot določa odredba o omejitvi gibanja.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •