Razkužilo za roke izdelajte doma!

Ali ste vedeli, da lahko razkužilo za roke izdelate tudi doma? Doma pripravljeno razkužilo za roke bo ravno tako pripomoglo k izboljšani higieni, kot tisto, ki ga kupite v trgovini.

razkužilo za roke
Razkužilo za roke lahko sami pripravite doma. Simbolična fotografija. Foto: pixabay

Enostavna navodila za izdelavo

Če želite razkužilo za roke narediti sami, ne rabite biti ravno kemične stroke. Ob tem poudarjamo, da gre za blaga in naravna razkužila, a ravno tako poskrbijo za višjo stopnjo zdravstvene varnosti. Po izdelavi takšnega razkužila najprej preverite na delu vaše roke, ali ste morda alergični na katero od sestavin! Za pripravo potrebujete le tri sestavine:

  • gel aloa vera: 250 gramov
  • eterično olje (limona, pomaranča, …) 45 kapljic
  • eterično olje (sivka) 35 kapljic
  • alkohol – medicinski – 0,25 dcl

Sestavine nato dobro premešajte in jih pustite v zaprti posodici. Počakajte pol ure in nato zmes še enkrat premešajte. Ko zaključite z mešanjem, prelijte zmes v posodico, ki jo lahko pokrijete ter jo pokrijte s pokrovom.

Z razkuževanjem rok zmanjšate možnost okužb ter tako poskrbite za minimalen, oziroma ničeln vnos virusov ter bakterij v vaša usta. To je dobra preventivna poteza predvsem v primeru, da v vaši bližini nimate dostopa do mila in tekoče vode.

OPOZORILO: Po nanosu razkužila bodite pozorni, da ne boste (podzavestno) prijemali umazanih predmetov, kljuk ali pa se morda rokovali. Na ta način bodo roke spet v trenutku podvržene novim virusom in okužbam.

Preberite tudi: Poglejte zemljevid širjenja koronavirusa! 

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: