Nekateri Italijani so v Gorici kar preko barikad prehajali v Slovenijo!

Od četrtka, 12. marca je v Sloveniji razglašena epidemija zaradi koronavirusa. Že v sredo so zato oblasti na meji z Italijo postavile tehnične barikade, ki pa jih posamezniki niso upoštevali.

Nova Gorica
Nekateri posamezniki so na tem mejnem prehodu v Novi Gorici skakali čez tehnične ovire na Slovensko ozemlje. Foto: bralka VideoSvet

Posamezniki preko barikad prestopali mejo

Prebivalka Nove Gorice, ki nam je poslala fotografije, je v elektronskem sporočilu zapisala, da ne more verjeti, kako neodgovorni so nekateri posamezniki. Na vseh cestah, z izjemo šestih kontrolnih točk na meji med Slovenijo in Italijo so postavljene tehnične ovire, saj drugače kontrola prehodov ne bi mogla biti učinkovita ob krizni situaciji, kot je preprečevanje širjenja koronavirusa.

“Kljub vsem prepovedim pa se še najdejo ljudje, ki si jemljejo pravice v svoje roke in prečkajo slovensko-italijansko mejo kar čez plastične pregrade”, je zapisala bralka in dodala: “Nisem točno videla, kam se kateri od posameznikov nato odpravi, a že dejstvo, da zlorabljajo restrikcija z namenom preprečevanja okužb, je najbolj neodgovorno dejanje ta trenutek!”

Mikrobiolog Gorazd Pretnar je za Planet TV dejal: “Zapreti se morajo vse nepotrebne ustanove, le lekarne in trgovine naj ostanejo odprte ter dodal, da je  zdaj čas, da gremo vsi državljani v izolacijo, da imamo čim manj stikov s komerkoli drugim.”

Perla Nova Gorica
Nova Gorica je v teh dneh postala mesto duhov. Na ulicah le redko kje še srečamo avtomobile z italijanskimi tablicami. Foto: bralka VideoSvet

Nova Gorica je tako kot večina drugih mest po Sloveniji in lahko rečemo kar po celi Evropi, postala mesto duhov. Če se je še včeraj trlo Italijanov v slovenskih lokalih, kavarnah, gostilnah in trgovinah, je zdaj le še sem ter tja moč videti kakšen avto, ki ima italijanske registrske označbe.

Dejstvo je tudi, da je veliko Italijanov obiskovalo slovenske igralnice v Novi Gorici, ki pa so začasno zaradi preventivnih ukrepov zaprte.

Preberite tudi: Civilna zaščita: To se nam obeta! 

Facebook komentarji
Delite s prijatelji:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •