Poglejte zemljevid širjenja koronavirusa!

Objavljamo zemljevid širjenja koronavirusa. Število obolelih za koronavirusom se že približuje 185.000. Iz dneva v dan po celem svetu poročajo o novih žrtvah tega doslej še neznanega virusa COVID-19.

zemljevid koronavirus
Foto: posnetek zaslona -25. februar 2020 zvečer – po svetu je okuženih že več kot 80.000 ljudi.

Strah je prisoten predvsem zaradi medijev

Številni so mnenja, da je strah pred koronavirusom prisoten predvsem zaradi medijev, ki o tej bolezni poročajo in poročamo. Kljub temu pa številke niso zanemarljive. Samo v Italiji je skupno zbolelo že več kot 27.800 oseb, več kot 2.700 oseb je umrlo.

Poleg tega o številnih obolelih poročajo tudi že iz sosednjih držav kot sta Hrvaška in Avstrija. Na Madžarskem so potrdili 39 obolelih, v Sloveniji pa je 253 obolelih za koronavirusom, ena oseba je tudi že umrla.

Zemljevid NOVIH okužb lahko vidite TUKAJ.

Največ obolelih in umrlih je med starostniki

Po do sedaj znanih podatkih je največ umrlih oseb starejših od 60 let. Najvišja stopnja umrljivosti je pri okuženih osebah, starejših od 80 let, ne velja pa zanemariti niti dejstva, da so imeli številni umrli tudi že druge zdravstvene težave in že tako bolj oslabel imunski sistem. Na srečo nikjer na svetu še ne poročajo, da bi bil med smrtnimi žrtvami kakšen otrok. Statistika na srečo kaže, da med otroci, starimi med 0 in 9 let pravzaprav (in hvala bogu) ni umrl še nihče.

V tem trenutku so najpomembnejši preventivni zaščitni ukrepi, ključna je dobra higiena rok ter samoizolacija. Z zmanjšanim številom stikov z drugimi osebami namreč lahko učinkovito preprečimo možnost širjenja virusa Covid-19.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: