VIDEO: Pogled iz gasilskega vozila – opustošenje po požaru na Krasu

Ognjeni zublji, ki so prizadejali Kras se počasi umirjajo, gasilci pa v večji meri zdaj izvajajo požarne straže. Opustošenje, ki ga je požar na Krasu povzročil, je veliko, kar lahko vidite tudi na spodnjem video posnetku.

Na zgornjem video posnetku lahko vidite opustošenje po požaru na Krasu v pozno popoldanskih urah. Video posnetek je bil posnet v nedeljo, 24. julija 2022. Za video posnetek pa se zahvaljujemo gasilcem PGD Stranice.

Poziv “turistom” – ne hodite na Kras

Gasilci in Civilna zaščita pozivajo ljudi, ki niso iz lokalnega okolja, naj radovedneži v naslednjih dneh ne obiskujejo Krasa. S tem namreč “turisti” ovirajo promet in povzročajo dodatne nevšečnosti v primeru morebitnih novih izbruhov ognja. Prav tako omenjeni “turisti” v teh dneh, ko si morajo domačini odpočiti, ne prinašajo nobene dodane vrednosti.

Preberite tudi: Požar pomaga gasiti tudi hrvaški Canadair 

“Kam bodo šla sredstva zbrana preko donacij GASILEC5?”

Na novinarsko vprašanje v zvezi z zelo aktualnim vprašanjem, je Suzana Kralj, vodja za področje splošnih zadev na GZS odgovorila, da so skupno do tega trenutka prejeli 329.487 evrov SMS-donacij prek operaterjev Telekom Slovenije, A1, Telemach in T-2.

Poleg navedenega so na Gasilski zvezi Slovenije prejeli še 56.430 evrov donacij na transakcijski račun. »Denar se bo v celoti porabil namensko glede na namen, za kar se zbira. To pomeni, da se bo nabavila oprema ter izvedle aktivnosti za učinkovito gašenje požarov na Krasu.

Kras požar
Foto: VideoSvet.si
Oglasi

Preberite tudi: Komu gredo sredstva GASILEC5? Odzval se je predsednik Gasilske zveze Slovenije

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: