Najboljši recepti, da bo solata vsak dan na vašem krožniku

Solata bi morala biti na našem jedilniku vsak dan. Le tako lahko poskrbimo za bolj zdravo življenje. Da bo solata postala del vašega vsakdana, vam lahko zaupamo, da se najboljši solatni recepti nahajajo na portalu solata.si.

Kdaj je bila solata nazadnje pri vas na jedilniku?

Naša prehrambena piramida bi morala v osnovi temeljiti na zelenjavi. Tik za tem bi moralo biti na naših jedilnikih sadje. Tako iz sadja, kot iz zelenjave pa lahko nastanejo okusne in zdrave solate. Zato smo za vas pripravili izbolj najboljših solat, ki so hitro in enostavno pripravljene tudi v teh poletnih dneh.

najboljši recepti solata
Foto: pixabay

Številne recepte, nasvete in ideje, kako pripraviti solatni krožnik, preliv, omako, … najdete tudi na spletni strani Solata.si.

Ideja za malico ali kosilo: Osvežilna morska solata

Poleti se zelo prileže osvežilna morska solata. Limonin sok je le še pika na i sestavinam kot so rukola, kozice in radič. Katere vse sestavine potrebujete za pripravo morske solate in kako jo narediti, si lahko preberete na spletni strani Solata.si.

Bi se vam bolj prilegla pisana poletna solata?

Če ste ljubitelji sadja, potem bo kot nalašč za vas pisana poletna solata. Za to potrebujete naslednje sestavine:

  • Mlada špinača
  • Jagode
  • Orehi
  • Pinjole
  • Mango
  • Blagi kis
  • Gorčica
  • Sladkor

Omenjeni poletni solati piko na i doda polivka, katere recept si lahko preberete na spletni strani Solata.si.

recepti pisana poletna solata

Poletna osvežilna solata z avokadom in kvinojo – najboljši recepti, da bo solata kraljica jedi

Nič manj okusna ni niti osvežilna solata z avokadom in kvinojo, čeprav je že nekoliko bolj specifičnega okusa, kot zgornji dve solati. Katere sestavine potrebujete in kakšen je postopek za pripravo omenjene solate, si seveda lahko preberete na spletni strani Solata.si.

recepti solata avokado in kvinoja

Želimo vam dober tek ter osvežujoče in lahkotno poletje z lahkotno prebavo. Ne pozabite, da se vaše zdravje prične že na vašem krožniku.

Preberite tudi: Kalčki: Kako jih sami vzgojimo doma?

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: