Komu gredo sredstva GASILEC5? Odzval se je predsednik Gasilske zveze Slovenije

Slovensko javnost so ta konec tedna razburili zapisi, da naj bi sredstva zbrana preko SMS donacij GASILEC5 na 1919 prejela le Gasilska zveze Slovenije. Odzval se je predsednik zveze GZS.

V času največjega požara na slovenskih tleh v zadnjih desetletjih je skupaj stopila vsa Slovenija. Številni so pomagali na samih požariščih, več deset tisoč Slovencev pa se je gasilskim junakom odločilo pomagati s SMS donacijami. Lepa gesta, le če ne bi prišlo do zapleta.

Kras požar
Foto: VideoSvet.si

Na socialnih omrežjih se je pojavilo več zapisov gasilcev, da naj omenjenih zbranih sredstev ne bi prostovoljna gasilska društva nikoli prejela.

Za Slovenske novice se je na očitke se je že odzval predsednik Gasilske zveze Slovenije Janko Cerkvenik, ki je prej opisano označil za neresnično: »Odgovorno trdim, da GZS nikoli od zbranih sredstev ni vzela niti centa. Če lahko kdo dokaže drugače, ga vabim, da se prepriča.«

izjava janko cerkvenik
Foto: posnetek zaslona

Predsednik zveze Cerkvenik pojasnjuje, da so zbirali sredstva tudi po žledu zbirali sredstva, ki so jih v Logatcu razdelili v obliki gasilske opreme, PGD sodelujočim v intervenciji. Cerkvenik je še opozoril, da imajo tudi ustrezne organe nadzora in poročajo finančnim ustanovam.

Gasilci požar kras
Foto: VideoSvet.si

Eden od pozivov jeznih prostovoljnih gasilcev se je sicer glasil tako: »Ne pošiljajte teh SMS-jev, ker gasilci do tega denarja nikoli ne bodo prišli. Pojdite do lokalnih društev, donirajte društvom na Krasu, skratka dajte od sebe tako, da boste tudi sami vedeli, da ste dali in da ste dali prav. To bo v vaše zadovoljstvo in v zadovoljstvo gasilcev, ki vas varujejo noč in dan vse dni v letu. Včasih zadostuje samo stisk roke in iskreno – HVALA KER STE.«

Preberite tudi: Policija pravi: Kozarec z neznano vsebino ni vnetljiv! 

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: