VIDEO: Od razočaranja najstnik zažgal božično drevesce!

Božič je čas obdarovanja in veselja, a včasih ne gre vse po načrtu. Družina se je iz mladeniča na video posnetku želela le nekoliko pošaliti, ta pa je stvar vzel v svoje roke in od jeze zažgal božično drevesce, saj ni dobil darila, ki si ga je želel.

goreča smrečica
Video posnetek izpada razvajenega najstnika si je na spletu ogledalo že več kot 17 milijonov ljudi. Foto: posnetek zaslona

Najstniku darilo ni bilo všeč

Mama in oče sta najstniškima, skoraj odraslima, otrokoma pripravila mini hudomušno presenečenje, ki pa se je spremenilo v pravo družinsko dramo. Eden od mladeničev ni mogel skriti razočaranja nad slabim darilom, ki ga je prejel, zato je zagrabil božično drevesce in ga odnesel na dvorišče.

Tam je mladenič plastično smrečico polil z bencinom in jo zažgal. Izpad so posneli tudi s kamero. Razvajenost? Presodite sami!

Preberite tudi: Trendi za letošnja novoletna drevesca

Razvajenost otrok je sicer v 21. stoletju postala velika težava v svetu, kjer starši svojim naslednikom lahko omogočajo, predvsem pa izpolnjujejo vse njihove želje. Velikokrat se zgodi, da starši v otrocih vidijo ideale in jih s “podkupninami” razvijajo v idealne otroke, za kar pa se običajno izkaže, da to ni najboljša pot vzgoje.

Starši, ki pretirano razvajajo, otroku na ta način predstavljajo »idealno« okolje. Zato otroci in najstniki nimajo stika z realnim življenjem, saj so starši otrokom vedno na voljo in vedno izpolnijo vse njihove želje.

Tako postajajo čustva otrok tekom razvoja veliko bolj plitka in medla, kot bi sicer. Zato otroci ne zmorejo zgraditi pristne, globoke žalosti, niti resničnega veselja. Večina njihovih dejanj je običajno izražena z agresijo, ali s pretirano zaprtostjo vase. V zgoraj omenjenem primeru gre nedvomno za pretirano agresivnost!

Razvajeni otroci otežujejo življenje sebi in drugim, pravijo strokovnjaki. Taki ljudje v odrasli dobi težko vzpostavijo tudi zdrave stike v službi. Vsakič, ko se svet ne vrti okoli njih, namreč težko sodelujejo v timskem procesu in večkrat menjajo delovno okolje, saj nikoli ne najdejo svoje idealne situacije in notranjega jaza.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: