VIDEO divje vožnje: Voznik začetnik na obvoznici vozil s povprečno hitrostjo 201 km/h

Policisti so konec januarja na ljubljanski obvoznici s sistemom Provida sledili prehitremu vozniku. Šlo je za divjo vožnjo voznika začetnika.

Mladenič je z osebnim vozilom izjemno prekoračil hitrost vožnje. Pri vozniku začetniku so policisti na določenem odseku izmerili povprečno hitrost 201 km/h.

 

Kazen: 1.200 evrov in 9 kazenskih točk.

Policisti so vozniku začasno odvzeli vozniško dovoljenje, zoper njega pa je bil podan obdolžilni predlog na pristojno sodiščanjem ne ogrožajte sebe in drugih. Želimo, da vsak varno pride na željene cilje. Posebno skrb v času šolskih počitnic namenite najmlajšim udeležencem, ki naj bodo na poteh v vozilih vedno ustrezno pripeti.”

Oglasi

Kazen: 1.200 evrov in 9 kazenskih točk.

Policisti so vozniku začasno odvzeli vozniško dovoljenje, zoper njega pa je bil podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče. Zagrožena  globa za tovrstno kršitev je 1.200 evrov, vozniku pa so izrekli tudi 9 kazenskih točk.

Pri vožnji je voznik začetnik storil še več drugih prekrškov. Med drugim je vozil na prekratki varnostni razdalji. Prav tako ni vozil po sredini prometnega pasu, za kar so mu policisti izrekli globo v višini 590 eurov.

Najvišja hitrost, ki jo je zaznala policija, je dosegla tudi 210 km/h.

Neodgovorna vožnja lahko privede do prometne nesreče

Takšna neodgovorna vožnja kot tudi vsaka kršitev prometnih pravil povečuje možnost za nastanek prometnih nesreč. Nesreč, ki imajo lahko tudi hude posledice. Zato policisti vse voznike pozivajo, naj vozijo strpno, s primerno hitrostjo, nikakor pod vplivom alkohola ali psihoaktivnih snovi.

Policisti ob tem poudarjajo: “S svojim ravnanjem ne ogrožajte sebe in drugih. Želimo, da vsak varno pride na željene cilje. Posebno skrb v času šolskih počitnic namenite najmlajšim udeležencem, ki naj bodo na poteh v vozilih vedno ustrezno pripeti.”

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: