Velenje: ODPOVED pouka, po cepljenju 26 učiteljev dobilo reakcijo!

Osnovna šola Mihe Pintarja Toleda Velenja bo jutri po izrednem obvestilu zaprta. Ravnatelj Sebastjan Kukovec je zapisal, da je bilo včeraj je bilo kar 2/3 učiteljev šole cepljenih proti Covid 19.

Ravnatelj Sebastjan Kukovec je na šolski spletni strani zapisal: “Iz minute v minuto cepljeni učitelji javljajo o močnih reakcijah na cepivo, tako, da smo pravkar prišli do ocene, da smo, zaradi bolniške odsotnosti kar 26 učiteljev primorani za jutri, v petek, 12. 3. 2021 odpovedati celoten pedagoški proces na šoli, saj nimamo zagotovljenih zadostnih kadrovskih zmožnosti za izpeljavo pouka.”

Šola bo zagotovila nujno varstvo za otroke od 1. do 3. razreda

Kot je še razvidno iz sporočila, ki ga je na spletni strani objavila tudi Osnovna šola Mihe Pintarja Toleda Velenje, bo šola zagotovila nujno varstvo za otroke od 1. do 3. razreda, prav tako bodo dobili tudi topel obrok. Zamujeno bodo učenci nadoknadili tekom šolskega leta.

Zaščitna maska ni obvezna pri izvajanju pouka športne vzgoje

Sicer pa je Vlada na seji v sredo izdala tudi Odlok o spremembah Odloka o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom covid-19 in sicer, da zaščitna maska ni obvezna pri izvajanju pouka športne vzgoje in pouku športa. Odlok bo začel veljati dan po objavi v uradnem listu in bo veljal do konca epidemije, a najdlje tri mesece, so še sporočili po seji vlade.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: