Na parkirišču iz dveh vozil izrezali in ukradli vinjeto!

Policija opozarja, da so na parkirišču pod kočo na Kriški gori v zadnjem obdobju obravnavali že dve tatvini vinjet. Predrzen tat, ali več njih, vinjeto ukradejo tako, da izrežejo del vetrobranskega stekla.

S tovrstnim načinom kraje vinjete tatovi povzročijo veliko večjo materialno škodo, kot če bi ukradli samo vinjeto. Oškodovanec mora namreč takoj zamenjati tudi celotno vetrobransko steklo.
Na Facebook strani Koča na Kriški gori je bilo objavljeno opozorilo, naj bodo obiskovalci previdni zaradi drznih tatvin. Policija namreč sporoča, da so v zadnjih dveh obravnavali že dva primera, ko so v večernih urah nepridipravi iz avtomobilskih stekel izrezali vinjete.

Vse, ki bi karkoli videli ali vedeli, prosijo za informacije

Obiskovalce pozivajo, da vozila ob mraku parkirate na parkirišču pri Koči na Gozdu, saj je vsaj delno osvetljeno in nadzorovano. Na Facebook strani Koča na Kriški gori prosijo obiskovalce, da v kolikor opazite sumljivo dogajanje, o tem obvestite policijo.

Nekdo se očitno ne more zadržatʹ, ko vidi vinjeto😠 V enem mesecu 2× rezanje šipe na parkirišču za ⛰️Koča na Kriški Gori 1471 m Občina Tržič. Obakrat v večernem času.

Objavil/a Policijska uprava Kranj / Police Directorate Kranj dne Nedelja, 14. marec 2021

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: