V ŽIVO: Janez Janša: Situacija v Sloveniji se poslabšuje!

Novinarska konferenca o aktualnem stanju glede bolezni covid19, na kateri bo predsednik vlade Janez Janša spregovoril o pojavu angleškega seva virusa v Sloveniji ter s tem povezanih ukrepih, ki jih je potrebno sprejeti.

V Slovenijo je včeraj iz Belgije prišla oseba, državljan Kosova. Pri tej osebi so odkrili, da je pozitivna na novi sev angleškega koronavirusa. Omenjena oseba naj bi imela pri sebi tako pozitiven, kot tudi negativen test in s slednjim je vstopila v državo. Oseba dela za slovensko podjetje s sedežem v Kranju, delo pa so opravljali v Belgiji. Informacijo so pristojni v Sloveniji prejeli od belgijskih kolegov. Po do sedaj znanih podatkih naj ta oseba ne bi bila v stiku z drugimi osebami, vendar omenjeni podatek še ni uraden, oziroma sto odstotno zanesljivi.

Janša je ob tem povedal, da smo od Slovaške prejeli nekaj tisoč testov, s katerimi bodo lahko preverjali prisotnost novega seva angleškega koronavirusa.

Odprtje šol v rdečih regijah zaenkrat bo

To je razlog, da premier opozarja, da je potrebna skrajna previdnost pri medsebojnih stikih, saj naj bi se virus širil hitreje, kot se je Covid-19. Dodatno skrb po Janševih besedah povzroča torkovo odprtje šol, zaradi česa bo prišlo do novih, dodatnih deset tisoče stikov. Po današnjih informacijah se šole sicer odpirajo, vendar bomo morali biti pri tem izjemno previdni. Nekateri strožji ukrepi se namreč lahko pričnejo že v ponedeljek in torek, več drugih ukrepov pa lahko pričakujemo v sredo. 

Janša napoveduje, da trenutni podatki niso optimistični

Janez Janša je na tiskovni konferenci dejal, da bo vlada v sredo na sestanku pretehtala možnosti za naprej. Obeti pa po besedah Janše v zadnjih treh dneh niso optimistični. Prav gotovo pa se preventivni ukrepi še ne bodo sproščali in bo nošenje mask ter razkuževanje rok še naprej obvezno.

Preberite tudi: Minister Aleš Hojs poslancu Matjažu Nemcu: Se opravičujem!

Facebook komentarji
Delite s prijatelji:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •