Minister Aleš Hojs poslancu Matjažu Nemcu: Se opravičujem!

Poslanec Matjaž Nemec (SD) je preko Twitterja od ministra za notranje zadeve Aleša Hojsa zahteval opravičilo. Hojs se je Nemcu opravičil, Nemec pa je opravičilo sprejel.

Poslanec stranke SD Matjaž Nemec je na Twitterju danes zapisal: “V moji odsotnosti ste na odboru za notranje zadeve izjavili, da sem vas imenoval ustaš. Tega nisem rekel. Sprašujem vas, kje in kdaj naj bi to izjavil?” 

Na tvit Matjaža Nemca je se nato odzval minister Aleš Hojs z besedami: “Drži! Se opravičujem. Rekli ste, da podpiram ustaštvo. Članstvo pri ustaših ni več mogoče.” Sledil je sprejem opravičila s strani Nemca.

aleš hojs matjaž nemec-opt
Foto: osebni arhiv

Sledil je dvom s strani drugih tviterašev

Nasprotniki oziroma ministrovi “neprijatelji” so bili po prvotnem tvitu Matjaža Nemca v dvomih, kaj se dogaja. Znano je namreč, da številni, predvsem desno opredeljeni politiki, blokirajo svoje sledilce na omenjenem socialnem omrežju in slednji zato niso mogli videti, ali se je Hojs Nemcu opravičil.

Zaključek je torej jasen, do opravičila je prišlo in opravičilo je bilo sprejeto, a številne za splošno javnost pomembne informacije, zaradi številnih blokad posameznikov s strani politikov tako ne pridejo so vseh. To se je izkazalo tudi v situaciji, ko je premier Janez Janša novembra ob nedeljah zvečer le preko Twitterja obvestil javnost, da bodo šole in posamezne gospodarske dejavnosti v prihodnjem dnevu zaprte, oziroma onemogočene.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: