POZOR! Inšpektorji izvajajo poostren nadzor upoštevanja zdravstvenih ukrepov!

Z namenom zajezitve širjenja koronavirusa inšpektorji Inšpektorata za infrastrukturo opravljajo poostren nadzor v podjetjih. Preverjajo predvsem upoštevanje zdravstvenih ukrepov.

Inšpektorji Inšpektorata za infrastrukturo v skladu z uveljavitvijo Zakona o interventnih ukrepih za pomoč pri omilitvi posledic drugega vala epidemije COVID-19. S tem namenom inšpektorji na terenu izvajajo tudi nadzore nad izvajanjem ukrepa iz prvega odstavka 39. člena Zakona o nalezljivih boleznih pri opravljanju nalog inšpekcijskega nadzora iz svoje pristojnosti na vseh nadzornih področjih.

Preverjanje doslednega upoštevanja priporočil NIJZ

Poostren nadzor inšpektorji izvajajo s poudarkom na preverjanju doslednega izvajanja priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje za preprečevanje okužbe s koronavirusom (SARS-CoV-2).

Glavni namen kontrole po državi je prispevek k učinkovitejšemu nadzoru nad izvajanjem zaščitnih ukrepov in povečanje ozaveščenosti o doslednem izvajanju higienskih ukrepov. Na ta način želijo doprinesti k preprečevanju širjenja okužb s koronavirusom (SARS-CoV-2).

maska
Simbolična fotografija. Foto: pixabay
Facebook komentarji
Delite s prijatelji: