TIHI UBIJALEC: 5 ključnih znakov stresa

Tempo življenja postaja vse hitrejši, kapitalistični časi pa nas silijo v nenehno hitenje in stremenje po boljšem, večjem in močnejšem. Prevelika intenzivnost dela pa privede do izgorelosti in stresa. Ga znate prepoznati?

 

Glavoboli

Glavobol je eden najbolj očitnih znakov stresa. Predvsem tisti, ki v osnovi ne trpite za glavoboli, bodite na ta element še posebej pozorni. Stres sprošča kemikalije, ki lahko povzročijo spremembe na živcih in v krvnih žilah v možganih, to pa povzroča glavobole.

Želodčne težave

Stres lahko povzroča motnje prebavnega trakta. Vodi predvsem do tega, da vaše telo proizvaja več želodčne kisline, ki povzroča zgago. Stres lahko upočasni celo odvajanje blata, kar povzroča pline in napihnjenost, po drugi plati pa lahko povzroči krčenje črevesja, kar pripelje do diareje.

Izpadanje las

Med tuširanjem ste v kadi opazili, da se je zamašil odtok. Nekaj povsem normalnega je, da nam določeno število las sproti odpada in istočasno rastejo tudi novi. V kolikor pa pride do povečanega izpadanja las, je to lahko pomemben znak, da ste pod stresom.

Prehladi

Čas prehladov je predvsem v obdobju med novembrom in marcem. Nenehni prehladi, ki potekajo tudi izven tega najbolj kriznega zimskega obdobja pa so lahko znak, da vam je padla odpornost. Stres je pri tem običajno eden ključnih dejavnikov.

Nejasne misli

Posledica stresa je lahko dolgotrajna nezbranost in pozabljivost. Preveč informacij in nalog, ki jih imamo ter si jih zadajamo lahko povzročajo izgubo kratkotrajnega spomina ter nejasne misli. Skušajte se čim bolj sproščati, dokler si ne povrnete osredotočenosti.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: