Taja Božič dviga temperaturo z vročo plesno skladbo Za trenutek

Taja Božič je slovenska kantavtorica, pianistka in pevka, ki se javnosti predstavlja z novo vročo in plesno skladbo Za trenutek.

Pevka Taja Božič poslušalce nagovarja, da je potrebno užiti dani trenutek in v sebi prebuditi življenje – prebuditi vse tisto, kar morda v nas še spi, vse sanje in skrite želje. ‘’Pomembno je le to, da nas na tej poti odkrivanja vodita ljubezen in svetloba,’’ je njeno mnenje.

Ni prvič, da je Taja spregovorila o pomenu ljubezni do sebe in vseh živih bitij. Spomnimo se skladb Sledim sebi, Na novo in Živeti tako. Pravi: ‘’Za trenutek si dovolimo, da se v nas prebudi vsak delček našega bitja – vse, kar si želi zaživeti in še bolj ljubiti. Samo v polnosti trenutka, lahko res izkusimo življenje v polnosti, pa karkoli že počnemo: plešemo, ljubimo, kuhamo, …’’

Taja svoje pozitivno sporočilo ponovno predaja v obliki plesne pop skladbe Za trenutek, z elementi urbanega rnbja in funka, kar je žanr, ki ji je še posebej blizu.

taja božič pevka
Foto: David Bole

Taja pa ni le izvajalka, temveč tudi avtorica,tekstopiska, aranžerka. Za seboj ima 15 izdanih singlov, pisala pa je tudi že za druge izvajalce. Rada črpa elemente iz različnih žanrov in nenehno raziskuje nov teren ter išče nove glasbene izzive.

Pevka Taja Božič na slovenskih glasbenih lestvicah

Po velikem uspehu zadnjih skladb se je Taja zavihtela na lestvice največkrat predvajanih slovenskih izvajalk. Tokrat ponovno sodeluje s preverjeno glasbeno ekipo, ki jo sestavljata Kevin Koradin in Clifford Goilo, njene stike z javnostmi pa je prevzela Kaly Kolonič, lastnica PR Agencije Ekskluzivno, ki skrbi za največje zvezde doma in na Balkanu.

In še bolj vroč utrinek iz snemanja: ‘’Pošteno smo se spotili pri snemanju kadrov na bazenskem kompleksu, kjer bila temperatura kar precej visoka. Ni bilo druge možnosti, kakor odvreči zimska oblačila in jih zamenjati za kopalke. Voda pa  je ponudila ravno pravšnjo osvežitev.’’

Širši javnosti se je prvič predstavila kot del vseženske jazz zasedbe Jazz Ladies, kot klaviaturistka pa je delovala tudi v drugih glasbenih skupinah. Med študijem jazz klavirja v Celovcu je ustanovila glasbeno skupino Taja & The Kirkwaalds, s katero je izdala svoj prvi EP.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: