Strije: Ženska pozirala kot model za spletno trgovino Asos

Strije še vedno veljajo za tabu. Za pravo pozitivno presenečenje je poskrbela spletna trgovina Asos, ki je kot model za spodnje perilo uporabila žensko s strijami.

asos strije
Foto: posnetek zaslona

Strije niso več tabu

Čeprav še vedno velja splošno pravilo v modni industriji in pri spletnih trgovcih, da pozirajo le lepotice brez estetskih napak, se časi spreminjajo. Spletna trgovina Asos je kot model za spodnje perilo uporabila žensko, ki strij ne skriva.

Strije pri večini žensk nastanejo v času nosečnosti, ko se koža hitro razteza, zato koža zaradi omejene stopnje elastičnosti prične pokati. Strije dobi kar tri četrtine vseh nosečnic. Drugi najpogostejši razlog za nastanek strij pa je prekomerna teža, posledice pa so tako rekoč identične.

strije
Foto: posnetek zaslona

Strije je mogoče zmanjšati, oziroma odstraniti

Čeprav je dolgo veljalo, da so strije nujno zlo vsake mamice, saj jih zaznamujejo za vse življenje, pa je vse več klinik, ki omogočajo lasersko odstranjevanje strij. Do določene mere naj bi sicer pomagale tudi nekatere vrste krem, a le-te niso najbolj učinkovite. Tretja “možnost” za odstranjevanje strij pa je seveda retuša, ko govorimo o fotografijah. Slednje bi se lahko lotili tudi pri spletni trgovini Asos, a kot lahko sklepamo, so se, pohvalno, po vsej verjetnosti želeli približati ženskam v vsej njihovi lepoti.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: