Slovenska Bistrica: Stanovalci zahtevali odstranitev otroških igral pred blokom!

Slovenska Bistrica je pred enim izmed blokov izgubila otroška igrala. Odstraniti so jih morali na zahtevo, oziroma zaprosilo stanovalcev.

Na Facebook strani Krajevna skupnost Pohorski odred je Ludvik Repolusk, upravljalec skupine, objavil fotografije in obvestilo, da so na podlagi zaprosila stanovalcev Tomšičeva 27 morali po trinajstih letih odstraniti igrala na zemljišču, ki so v lasti vsakokratnih etažnih lastnikov.

Foto: Krajevna skupnost Pohorski odred

Številni so nad potezo zgroženi

Ena od komentatork je pod objavo zapisala: “Hvala stanovalci Tomšičeve 27 za jok in žalost moje hčere, ki je oboževala ta igrala. Hvala za njeno strto srce, ko sem ji povedala, da igral žal ni več in da jih zgleda več ne bo. Sram naj vas bo, da vas moti smeh in razposajenost otrok! Sramota kam smo prišli.

Nestrinjanje z odločitvijo je izrazilo še mnogo ljudi, kot denimo: “Ne morem verjeti … pa kaj se gredo nekateri? Mislijo, če so kupili stanovanje, da lahko počnejo kar hočejo ali kaj? Ni lepšega kot slišati otroke, da so zunaj igrivi!!! Zdaj bodo pa pred tv-jem … računalniki itd. Res škoda”

Ob tem je Repolusk v imenu krajevne skupnosti pod objavo še zapisal: “Sama premestitev na drugo lokacijo (javno površino) in v tej zvezi pridobitev vse potrebne dokumentacije, tudi certifikatov o ustreznosti in varnosti za uporabnike, glede na starost igral, bi terjala tudi večji finančni strošek. Določena igrala zaradi višine in posega v prostor presegajo gabarite, za kar bi po veljavni Zakonodaji o gradnji objektov bilo potrebno pridobiti tudi gradbeno dovoljenje. Na podlagi dejstev smo se v Svetu KS odločili o odstranitvi samih igral.”

This slideshow requires JavaScript.

Odstranitev igral v skladu s sklepom lastnikov

Ludvik Repolusk je kot dodatno pojasnilo poteze, ki so jo morali izvesti, objavil besedilo elektronskega sporočila s strani PTU d.o.o., ki so ga prejeli 5. novembra 2019.

 Spoštovani,
v skladu s sklepom lastnikov Tomšičevi 27, Slovenska Bistrica, vas prosimo, da v čim krajšem času umaknete igrala, katera se nahajajo na V strani objekta Tomšičeva 27, katerega lastniki so (890/5 k.o. Slov. Bistrica) z dne 5.11.2019.
Hvala za razumevanje in
LEP POZDRAV.
PTU, d.o.o.
Olga Vizjak

Facebook komentarji
Delite s prijatelji:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •