Prihaja ogromna količina padavin, poglejte, kje bo najhuje!

Arso je izdal rdeče opozorilo. Danes ponoči in jutri nas čakajo jesenske poplave, zato se pravočasno pripravite na močno deževje.

poplave celje savinja
Simbolična fotografija. Foto: M.Š. VideoSvet.si

Največ padavin v naslednjih urah pričakujejo v Julijskih Alpah, lahko prek 100 milimetrov v šestih urah. Po besedah Branka Gregorčiča z Agencije RS za okolje bo v 24 urah na severozahodu Slovenije zapadlo od 120 do 240 milimetrov padavin. Glavnina se bo odvila ponoči, še opozarja Gregorčič.

V 24 urah bi lahko zapadlo več kot 200 mm/24h.

Možne so poplave večjih razsežnosti. Reke lahko poplavljajo tudi na območjih, kjer poplave niso pogoste. Verjetni so zemeljski plazovi. Verjetne so motnje pri oskrbi z energijo in pitno vodo. Vozne razmere so zaradi poplavljenih cest nevarne.

Kako ravnati preventivno, preden nastopijo poplave?

Iz nižjih prostorov in kleti umaknite hrano, premičnine, dokumente, denar in druge dragocenosti. Če je potrebno, se umaknite nad območje, ki ga lahko doseže voda. Izklopite elektriko, plin in vodovod. Ne poskušajte prečkati vodnega toka. Bodite previdni pri uživanju hrane in vode. Spremljajte informacije in dosledno upoštevajte navodila, ki jih posredujejo pristojne službe in organi.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: