Prepisovanje zvočnih datotek? Transkripcijo prepustite strokovnjakom!

Ali je pred vami zamudno prepisovanje zvočnih datotek ali video konference, morda pogovora s sestanka? Transkripcija besedila vam prihrani čas. Naj bo izvedena s strani strokovnjakov.

Kaj je transkripcija besedila?

Vsakdo se je že srečal z zamudnim poslušanjem video konferenc, sestankov ali sej. Številni posamezniki se izgubljajo v poplavi audio datotek, denimo intervjujev, ko pišejo diplomsko ali magistrsko nalogo. Pravzaprav lahko govorimo o izgubi časa. V primeru, da bi imeli zvočno ali video datoteko prepisano v tekstovno gradivo, bi svoje delo lahko opravili hitreje in bolj učinkovito.

“Iz tega razloga je transkripcija oziroma zvočni prepis besedil, zelo dobrodošlo orodje, ki ga izvajajo za to usposobljeni strokovnjaki”, pravi Mathias Štefančič, direktor podjetja Plentus d.o.o., ki se ukvarja s transkripcijo besedil. Ob tem Štefančič dodaja: “V našem podjetju se vselej trudimo, da storitev prepisa zvočnih datotek izvedemo v najkrajšem možnem času, pri tem pa kvaliteta ne sme trpeti.”

Ohranjanje tajnosti vsebine zvočnih in video datotek je ključnega pomena

Običajno gre pri prepisih zvočnega in video gradiva za relativno zaupne dokumente. Bodisi so to raziskovalne naloge, intervjuji in pogovori za pripravo diplomskega dela, velikokrat pa se zgodi, da tovrstne storitve potrebujejo tudi fakultete in večje korporacije. V tem primeru gre predvsem za prepise sej in sestankov, ki trajajo tudi več ur, njihova vsebina pa je izjemno občutljiva.

V podjetju Plentus d.o.o. izvajajo transkripcijo besedil v slovenskem in angleškem jeziku.

“Diskretnost oziroma tajnost informacij je za večino naših strank ključnega pomena. To je razlog, da morajo posamezniki vedno poiskati podjetje za transkripcijo besedil, ki mu bodo lahko zaupali. Pri tem ne sme igrati glavne vloge cena, pač pa kakovost pretipkanega besedila in hitra odzivnost”, pove Štefančič.

Vsaki stranki se je potrebno posvetiti individualno, strokovno in z najvišjo stopnjo diskretnosti glede na morebitno občutljivost podatkov in vsebine. Poleg same transkripcije besedil zato strankam omogočajo tudi lektoriranje tekstov.

Transkripcija besedil: Povpraševanje nam lahko pošljete na mail [email protected] ali na telefon 041/939-111.

Oglasno sporočilo.

Preberite tudi: PRIVARČUJTE: Rešite srebrni nakit v minuti 

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: