Ali bodo v času epidemije šole in vrtci sploh še odprti?

V nedeljo zvečer je predsednik vlade Janez Janša na Twitterju sporočil, da je od ponedeljka dalje razglašena epidemija. Šole in vrtci bodo kljub temu še vedno odprti.

Kljub epidemiji izobraževalni proces začasno na daljavo, v šolo le učenci od 1. do 5. razreda, vrtci kot običajno

V tednu pred krompirjevimi počitnicami, torej med 19. 10. in 23. 10. bo v srednjih šolah, glasbenih šolah in v osnovnih šolah od 6. do 9. razreda izobraževanje potekalo na daljavo. Učenci od 1. do 5. razreda bodo pouk obiskovali v šoli.

Vrtci bodo še vedno odprti

Kot so zapisali na uradni vladni spletni strani, se še vedno nespremenjeno izvaja delo v vrtcih, dijaških ter študentskih domovih, pri čemer ministrstvo poziva, da spodbudijo kar največje število dijakov k odhodu domov in na ta način zagotovijo varno okolje tistim dijakom, ki doma nimajo ustreznih pogojev za delo in učenje na daljavo. Enako morajo imeti možnost ostati v domu dijaki in študenti tujci.

Visokošolska izobraževanja bodo potekala na daljavo

Izobraževanje na daljavo bo potekalo tudi na področju izobraževanja odraslih in v višjih strokovnih šolah. Visokošolski zavodi delujejo v skladu s sklepi in smernicami univerz oz. njihovih članic.

Preberite tudi: Kaj pomeni razglasitev epidemije? Jelko Kacin je pojasnil, preberite kaj je sporočil! 

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: