Kaj pomeni razglasitev epidemije? Jelko Kacin je pojasnil, preberite kaj je sporočil!

Vladni govorec Jelko Kacin je v izjavi za Poročila na TV Slovenija ob 21.35 uri pojasnil, kaj pomeni tokratna razglasitev epidemije.

Razglasitev epidemije je presenetila praktično vse, a Jelko Kacin miri, da trenutno ne prinaša posebnih dodatnih sprememb. Države Evropske unije naj bi na ta način čim bolj usklajeno sprejemale ukrepe.

koronavirus
Simbolična fotografija. Foto: pixabay

“Epidemija tako pomeni pravno podlago za ukrepe, ki bodo sledili”, je pojasnil Kacin in dodal: “V tej fazi pomeni, da se bo aktiviral državni načrt na področju civilne zaščite, da bodo župani imeli ob sebi pripravljeno strukturo za pomoč in ukrepanje, če bi se razmere še naprej slabšale.”

“Ponedeljkovi podatki o številu okuženih ne bodo rekordni, bodo pa rekordni za ponedeljek”, je pojasnil vladni govorec Jelko Kacin.

V ponedeljek bodo kljub epidemiji odprte šole in vrtci, ljudje bodo še naprej hodili na delo

Kacin je pojasnil: “Od ponedeljka dalje se bo razglasila samo epidemija, vse ostalo bo tako kot je bilo pojasnjeno doslej. Šolarji gredo v šolo, vendar samo prva in druga triada. Prav tako gredo delavci v službe, a smo delodajalce pozvali, da vse delo v pisarnah, ki je mogoče, opravljeno od doma.”

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: