Pomagajte: Po smrti moža 64-letna mama finančno ne zmore več skrbeti za nepokretno hčerko

AIDA je humanitarno društvo, ki pomaga družinam v stiski. Pomoč bi zelo prišla prav 64-letni mami, ki skrbi za nepokretno hčerko. Stroški so po moževi smrti postali previsoki.

Humanitarno društvo AIDA, ki je v preteklosti pomagalo že številnim pomoči potrebnim posameznikom in družinam, je zaprosilo javnost za pomoč 64-letni mami, ki skrbi za nepokretno hčerko. Stroški so po smrti moža postali nevzdržni in vsaka vaša donacija bo prišla še kako prav.

Edis Jašarevič je predsednik humanitarnega društva AIDA. AIDA je društvo, ki je pred pol leta med drugim pomagalo mladi družini s pomočjo številnih dobrotnikov urediti hiško, da je zdaj primerna za bivanje. Tokrat brez pomoči dobrih ljudi ponovno ne bo šlo.

Jašarevič je na Facebooku objavil zgodbo, ob kateri je napisal, da se je njega in druge člane društva resnično dotaknila: “Naj obrazložim … Mojca iz Zagorja je stara 36 let in ima cerebralno paralizo. Popolnoma je odvisna (24 ur na dan) od tuje pomoči. Mojca ne hodi, ne govori, je v plenicah.”

mojca multipla skleroza
Foto: Humanitarno društvo AIDA
Oglasi

Vrečk za zaščito katetra zavarovanje ne krije. 50 vrečk stane kar 400 evrov

Za Mojco skrbi 64-letna mama, ki se trudi po najboljših močeh. Mojca je bila prejšnji teden prvič na dializi in ima kateter na vratu. Mamici so povedali, da mora kupiti vrečke, katere položi čez kateter, da se ob tuširanju in kopanju hčerke, kateter ne zmoči. Težava nastane pri strošku za zaščitne vrečke. Vrečke so  samoplačniške!

Edis Jašarevič ob tem zapiše: “Ja, prav ste prebrali. 50 komadov teh vrečk stane 400 evrov. Pozanimali smo se in res so vrečke samoplačniške. S prihodki, ki jih ima mama, si enostavno ne predstavlja, kako kupiti tako drage vrečke, ki jih ZZZS ne krije.” Ob tem Jašarevič še doda: “Kot nam je povedala mama, ji je mož oktobra lani umrl in nikoli ni prosila za nič, saj vedno so nekako shajali čez mesec. Zdaj pa je bila primorana nas prositi za pomoč, saj bi, kot pravi, za Mojco naredila vse.”

Kako lahko pomagate invalidni Mojci in njeni mami?

Društvo AIDA želi Mojci in njeni 64-letni mami pomagati tako, da bi kupili nujno potrebne vrečke za Mojco, vsaj en paket.
Prispevate lahko s poslanim SMS-om na številko 1919 AIDA5.
Vašo donacijo lahko nakažete tudi na račun društva:
SI56 0233 0026 3596 724
Društvo Aida
Šuštarjeva 13
Trbovlje
Koda: CHAR
Namen: Mojca
Facebook komentarji
Delite s prijatelji: