Policija v garaži v Bosni našla 200.000 evrov vrednega Mercedesa

Bosanski policisti so v Laktaših v Bosni našli 200.000 evrov vrednega, ukradenega znamke mercedes AMG GTR. Prestižen nemški avtomobil je bil sicer v lasti 81-letnega Zagrebčana.

Policisti Uprave za organiziran kriminal Ministrstva za notranje zadeve iz Srbije so v sodelovanju s pripadniki Policijske uprave Banjaluka našli drago vozilo znamke “Mercedes-Benz”, tip AMG GTR.

Gre za luksuznega merceseda bele barve, kabrioleta, ocenjene vrednosti več kot 200.000 evrov. Avto se je nahajal v kraju Boškovići, pri Laktaših. Odtujen je bil v času od 11. do 21. februarja letos. Zaenkrat še ni znano, koliko oseb je bilo vpletenih v odtujitev avta na območju  Zagreba.

mercedes AMG GTR
Foto: policija

Uprava za organiziran kriminal MUP Republike Srbije je preko mednarodnega operativno policijskega sodelovanja prejela zaprosilo MUP Republike Hrvaške za izvedbo aktivnosti za iskanje omenjenega vozila. Z intenzivno operativno akcijo in medsebojno izmenjavo informacij policistov MUP-a Srbije, Mejne policije BiH, MUP-a Republike Hrvaške in ob operativni podpori EUROPOL-a je bilo ugotovljeno, da je vozilo ukradla neznana oseba ali več njih. Pretihotapili so ga iz Hrvaške v BiH tako, da so se izognili mejni kontroli.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MUP Republike Srpske (@mup.srpske)

Policisti Uprave za organiziran kriminal in Policijske uprave Banja Luka so akcijo zaključili v sredo, 8. marca 2023. Okoli 21. ure so v kraju Boškovići v občini Laktaši opravili hišne preiskave na omenjenih lokacijah. Prostost so odvzeli dvema osebama M.Ć. in A.M. V akciji je bilo poleg ukradenega mercedesa začasno zaseženo tudi vozilo »BMW X5«.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: