27-letnik z BMW-jem vozil kar 174 km/h, omejitev je bila 90 km/h

Policisti PP Sevnica so pri izvajanju meritev hitrosti na glavni cesti iz smeri Krškega proti Logu, kjer je hitrost s prometnim znakom omejena na 90 km/h, izmerili voznika osebnega avtomobila BMW M4, ki je vozil s hitrostjo 174 km/h.

Zoper 27-letnega voznika bodo podali obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Sevnici. Zakon o pravilih cestnega prometa za kršitev določa globo v višini 1200 evrov, vozniku pa se izreče 18 kazenskih točk.

bmw m4
Foto: pixabay

Skoraj za dvakrat prekoračil hitrost

Na cestah na območju Policijske uprave Novo mesto so policisti letos obravnavali 211 prometni nesreč in v 55 primerih ugotovili, da je bil vzrok za prometno nesrečo neprilagojena hitrost.

Tudi v lanskem letu je delež prometnih  nesreč, ki so se zgodile zaradi neprilagojene hitrosti znašal 26%. Hitrost je tako med glavnimi dejavniki prometnih nesreč, tudi tistih, z najhujšimi posledicami. Pogosto je povezana z drugimi dejavniki, kot so nepravilna  stran in smer  vožnje, nepravilno prehitevanje, neupoštevanje pravil o prednosti in vožnjo pod vplivom alkohola.

Policisti pozivajo voznike, naj prilagodijo hitrost svoje vožnje veljavnim omejitvam, pa tudi svojemu vozniškemu znanju in izkušnjam ter razmeram na cesti.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: