Poklukar: Jeseni bo večina starejših poklicana na ‘osvežilni odmerek’ cepiva

Minister za zdravje Janez Poklukar je obiskal ZDUS – Zvezo društev upokojencev Slovenije. Preverjal je, zakaj se veliko starejših ne odloča za cepljenje.

Glavna tema obiska ministra Poklukarja je bilo povečanje zaupanja v cepljenje in povečanje motivacije za cepljenje pri starejših. Ob tem je dodal, da je izredno pomembno, da starejši vedo, da je cepivo varno. Želel je poudariti, naj starejši ne zavračajo cepljenja ob morebitnem povabilu. Jeseni bo večina starejših, ki so bili cepljeni med prvimi, poklicana na osvežilni odmerek. Ta odmerek je po ministrovih besedah ravno tako pomemben, da v prihodnji zimi ne doživimo nove epidemije.

Minister Janez Poklukar ob tem poudarja, da je ključno, da cepivo imamo. Poleg tega zagotavlja, da je cepljenje varno in učinkovito in kot tako je edino pravo orožje, ki ga imamo ta trenutek, da se izvijemo iz primeža te epidemije. V nagovoru je minister še povedal: “Ne glede na to, kako uspešno bomo precepljeni, je pomembno tudi to, kako bomo v nadaljevanju izvajali ne farmakološke ukrepe, ampak bolje kot bomo precepljeni, manj bo teh ukrepov, ki so danes nuja.”

minister janez poklukar zdus
Foto: Ministrstvo za zdravje

Poleg cepljenja govora tudi o zakonu o dolgotrajni oskrbi

Na srečanju ZDUS in ministra za zdravje so se dogovorili tudi da, ko bo zakon o dolgotrajni oskrbi pripravljen oz. bo v javni obravnavi, se sestanejo tudi na to temo in poiščejo najboljšo rešitev za vse starejše.

Preberite tudi: Je opozicija tako nemočna, da lahko le promovira zbiranje SMS donacij za STA? 

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: