Ovadba: Pirančan naj bi izčrpal podjetje in si prilastil več kot 730.000 evrov

Konec junija so koprski kriminalisti na Okrožno državno tožilstvo v Kopru podali kazensko ovadbo zoper 47-letnega Pirančana. Izčrpal naj bi podjetje in sebi ter očetu pridobil premoženjsko korist v višini več kot 730.000 evrov.

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Koper so konec junija 2020 na Okrožno državno tožilstvo v Kopru podali kazensko ovadbo zoper 47-letnega slovenskega državljana, zaradi utemeljenega suma, da je izvršil kaznivo dejanje Zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti, za kar je zagrožena zaporna kazen od enega do osem let.

Navedena izčrpana družba je od marca 2016 v stečaju.

Pirančan dajal nezavarovana posojila samemu sebi in svojemu očetu

Po informacijah, ki jih je podala policije, je ovadeni, ki prebiva v občini Piran, je leta 2005 od prejšnjega lastnika
prevzel lastništvo družinske gospodarske družbe, s sedežem v Kopru.

euro
Foto: pixabay

Gospodarsko družbo je uspešno vodil do leta 2008, nato pa je pričel ravnati v nasprotju z interesi družbe in v nasprotju s skrbnostjo dobrega gospodarja. Tako je v obdobju od 2008 do 2013 v imenu in za račun te družbe dajal nezavarovana posojila samemu sebi in svojemu očetu. Ob tem je po navedbah policije jasno vedel, da večino njih ne bosta nikoli vrnila in jih tudi nista, saj nista imela tega namena.

Prav tako je ovadeni v tem obdobju odtujil dve nepremičnini. Nepremičnini sta bili v lasti gospodarske družbe, in ju neodplačno prenesel nase. S temi dejanji je sebi in očetu pridobil premoženjsko korist v višini več kot 730.000 evrov.

Preberite tudi: Levica: Janšo na oblasti drži brezhrbtenična podpora liberalne sredine

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: