Levica: Janšo na oblasti drži brezhrbtenična podpora liberalne sredine

Stranka Levica je po včerajšnji video konferenci, na kateri so sodelovali Janez Janša, Viktor Orban in Aleksandar Vučić, zapisala, da Janšo drži na oblasti le brezhrbtenična podpora liberarne sredine. Če smo natančni, podpora strank DeSUS in SMC ter njihovih poslancev, ki se bojijo za svoje poslanske stolčke.

V sredo dopoldne je namreč potekala skupna videokonferenca Viktorja Orbana, Janeza Janše in nedavnega zmagovalca srbskih volitev Aleksandra Vučića.

Orban in Vučić dosegla podrejeno medijsko krajino in absolutno večino v parlamentu

Na facebook strani je stranka Levica zapisala, da kar je skupnega Orbanu in Vučiću, je, da sta dosegla tako rekoč neovirano hegemonijo v svojih družbah: popolnoma podrejeno medijsko krajino, absolutno večino v parlamentu in lojalno podporo igralcev iz ozadja, ki bogatijo na račun sprege s politiko.

Janez janša
Foto: posnetek zaslona

Preberite tudi: Brgleza vrgli iz SMC, ker ni želel v koalicijo z SDS? 

Ob tem Levica v objavi o Orbanu še zapiše: “Orban že deset let krepi lasten krog prijateljskih oligarhov, ki so obogateli preko koruptivnih poslov z evropskimi kohezijskimi sredstvi. Del teh tajkunov sedaj vlaga denar tudi v mrežo slovenskih medijev pod nadzorom SDS.”

O srbskemu predsedniku Vučiću pa v objavi za javnost dodajo: “Vučičeva Srbska napredna stranka je z uradno več kot 700 tisoč člani mogoče najštevilčnejša stranka v Evropi, vseobsegajoče klientelistično omrežje, ki nadzira dostop do služb in drugih uslug.”

Janšo drži na oblasti brezhrbtenična podpora liberalne sredine

V Levici so mnenja, da Janez Janša po zaslugi odpora slovenske družbe zaostaja za svojima zaveznikoma. Ob tem dodajajo, da je sposobnost, ki predsednika vlade drži na oblasti, brezhrbtenična podpora liberalne sredine, ki hoče za vsako ceno obdržati svoje plače in pozicije še za dve leti, saj se zaveda, da bo na volitvah pogorela.

Stranka SMC se je leta 2014 zavihtela na oblast s 34 % volilne podpore na krilih antijanšizma.

Stranko SMC je v preteklosti vodil Miro Cerar. Tedaj se je stranka kratek čas imenovala Stranka Mira Cerarja, a so se po njegovem odstopu preimenovali. “Stranka SMC se je leta 2014 zavihtela na oblast s 34 % volilne podpore na krilih antijanšizma ter obljub o novih obrazih in morali v politiki. Zgolj šest let kasneje taista stranka drži Janeza Janšo na oblasti”, pravijo v Levici.

DeSUS je v začetku leta zamenjal dolgoletnega predsednika, ki je skočil v vsako koalicijo, ki je prišla naproti. Nadomestila ga je predsednica, ki je skočila v prvo koalicijo, ki je prišla naproti, in pri tem povozila svoje vedno bolj nezadovoljno članstvo.

Ob tem v stranki Levica za zaključek poudarjajo: “Naj ne bo nikakršnega dvoma. Kolikor zmanjka Janezu Janši do resnične avtokracije po kovu Madžarske in Srbije, s svojim oportunizmom nadomeščata DeSUS in SMC!”

Preberite tudi: Janša se je odzval: Grozi nam drugi val epidemije! 

?????-???̌??́-????̌?(-???-?????)Danes je potekala skupna videokonferenca Viktorja Orbana, Janeza Janše in nedavnega…

Gepostet von Levica am Mittwoch, 8. Juli 2020
Facebook komentarji
Delite s prijatelji: