Janša se je odzval: Grozi nam drugi val epidemije!

Premier Janez Janša je javnost opozoril, da ob neupoštevanju priporočil in ukrepov grozi drugi val epidemije novega koronavirusa.

“Z odpiranjem meja po Evropi in obnavljanjem medcelinskih povezav se tveganje uvoza novih okužb hitro povečuje,” je predsednik vlade Janez Janša zapisal na družbenem omrežju Twitter.

Janša poziva k doslednemu izvajanju ukrepov

Janša je v svojem zapisu sporočil tudi, da bodo “vsi veljavni ukrepi ponovitev epidemije preprečili le, če se bodo dosledno izvajali. Sicer bodo nove omejitve neizogibne.”

V zadnjih dneh se v Sloveniji namreč ponovno pojavljajo posamezne okužbe s koronavirusom, kar kvari epidemiološko sliko Slovenije. Še bolj kot to pa odseva možnost ponovitvene nevarnosti novega koronavirusa, oziroma drugega vala epidemije pri nas.

Vodja svetovalne skupine za covid-19 pri ministrstvu za zdravje Bojana Beović ob potrjenih okužbah z novim opozarja, da so se ljudje očitno preveč sprostili. Čeprav gre v večini za vnose virusa iz tujine, je po njeni oceni situacija kritična, saj bi teh nekaj novih vnosov lahko v prihodnje povzročilo nekaj deset novih primerov, je opozorila.

Preberite tudi: Bojana Beović predlaga takojšnjo zaostritev ukrepov 

V ponedeljek so v Sloveniji potrdili okužbo pri treh osebah, v torek so bili pozitivni štirje vzorci, skupno pa so našteli 1503 potrjene okužbe. V bolnišnici sicer ostaja sedem bolnikov s to boleznijo, od njih eden na oddelku za intenzivno terapijo.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: