Nam bo pogoj PCT v sredo življenja obrnil na glavo?

Vse kaže, da bo nov odlok številnim Slovencem in Slovenkam obrnil na glavo. Pogoj PCT bo globoko posegel predvsem v omejitve gibanja za necepljene.

Ste vedeli, da bo pogoj PCT omejil celo obiske trgovskih centrov

Brez PCT pogoja ne bo mogoče v trgovske centre in niti ne na javni potniški promet. Pri tem je potrebno dodati, da bo za vstop v trgovski center PCT pogoj obvezen, medtem ko za živilske trgovine zunaj trgovskih centrov PCT pogoj od srede ne bo obvezen.

Nov odlok med izjeme ne uvršča bank, pošt, bencinskih servisov, pa tudi verskih objektov ne. V javnem potniškem prometu so izjema osnovnošolci in dijaki.

Za nujno oskrbo z osnovnimi življenjskimi izdelki in potrebščinami veljajo prodajalne, ki v pretežni meri prodajajo živila in pijačo, vključno s prodajo živil in pijače zunaj prodajaln, ter specializirane prodajalne s farmacevtskimi, medicinskimi, kozmetičnimi in toaletnimi izdelki. V obeh primerih se kot izjema ne štejejo prodajalne znotraj trgovskega centra.

pogoj pct test
Foto: VideoSvet.si

Kje pogoj ne bo obvezen?

Pogoj PCT med drugim ne bo obvezen v primerih nujne oskrbe z osnovnimi življenjskimi izdelki in potrebščinami, pri zagotavljanju javnega reda in miru, varnosti in obrambe. Prav tako pogoj PCT ne bo obvezen v primeru, da boste potrebovali nujno medicinsko pomoč ter ob potrebi zaščite in reševanja.

Prebolelim je potrdilo veljalo 8 mesecev, zdaj spet le 6 mesecev

Vlada se je po le nekaj dneh premislila, koliko časa traja potrdilo o prebolelosti. Če je še do minulega tedna veljalo, da potrdilo o prebolelosti velja 6 mesecev, je vlada potrdilo podaljšala na 8 mesecev. Po le pičlih nekaj dneh so si ponovno premislili. Zdaj potrdilo o prebolelosti spet velja le 6 mesecev. Čemu?

Kot kaže se bo številnim Slovencem življenje v prihodnjih dneh obrnilo na glavo. Vendar kot poznamo vzorec odločitev Vlade iz preteklih mesecev se lahko tudi aktualni odloki hitro spremenijo.

Preberite tudi: Dr. Andraž Teršek povabil dr. Beović na IQ test! 

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: