Urejanje grobov je vedno poseben izziv, ki zahteva čas in tudi nekaj denarja. Uredite grob vaših najdražjih tako, da vam bo v ponos.

Ob obisku grobov v času pred dnevom mrtvih pa tudi čez leto si želimo miru in spokojnosti. S toplino v srcu obiščemo pokopališče, če vemo, da je grob urejen, rastline na njem pa lepe in zdrave.

Poskrbite za zasaditev grobov, ki bo po vašem okusu. Pri tem imejte v mislih, kakšne rastline bodo krasile grob, sploh, če ga obiščete le enkrat na leto. V tem primeru izberite takšno zasaditev, ki ne potrebuje posebne nege. Predvsem v času pred prvim novembrom vam med drugim priporočamo zasaditev mačeh ali krizantem. 

vse za urejanje grobov
Vse za urejanje grobov. Foto: Eurogarden
Oglasi

Ne pozabite niti na izbor primernega okrasnega lonca, ki bo lahko kljuboval vremenskim razmeram.  

Ko se lotite urejanja grobov ne pozabite na menjavo peska. Pesek na grobovih zaradi vremenskih razmer z leti namreč postane siv in zelo neestetski. Namesto peska za grobove pa lahko rast plevela preprečite tudi z okrasnim lubjem.

Vse za urejanje grobov na enem mestu

V vrtnih centrih Eurogarden na Dobrovi pri Ljubljani in v Krškem lahko izbirate med številnimi izdelki za urejanje grobov – od zelenih rastlin in rož do peska in lubja. V Eurogarden cvetličarnah pa vam izdelajo tudi aranžmaje in ikebana po naročilu.

nagrobne svece in sopek cvetja
Foto: Eurogarden

Ne pozabite na nagrobne sveče

Poleg standardnih nagrobnih sveč so baterijske in solarne sveče vse bolj popularne, predvsem pa tudi bolj prijazne do okolja. Takšne nagrobne sveče zdržijo dlje, predvsem pa manj obremenjujejo okolje, saj se sproti polnijo s pomočjo sončne energije in gorijo celo do 1000 dni. 

Če prisegate na tradicionalne sveče, so v zadnjem času zelo priljubljene tudi steklene sveče s polnilnimi vložki, ki jih zamenjate takrat, ko zmanjka voska. Ohranjajte spomine na vaše najdražje tekom celega leta, zato poskrbite, da se boste ob obisku grobov začutili toplino in ljubezen.

Oglasna vsebina: Eurogarden.eu

Preberite tudi: Katera je najboljša vrtna kosilnica za vašo zelenico? 

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: