Na Hrvaškem se v ponedeljek odpirajo lokali!

Na Hrvaškem boste lahko v ponedeljek v gostilni spili kavico ali pivo, so dejali hrvaški gostinci. Slednji so se kljub vladnim prepovedim protestno odločili odpreti vrata lokalov.

Hrvaški gostinci so se soglasno odločili, da bodo februarja odprli svoja vrata in pričeli delati. Ljudska iniciativa “Dajte nam, da radimo” je tako združila že na tisoče hrvaških podjetnikov, ki se borijo za svoje pravice predvsem pa za dostojno življenje. Poleg gostincev so se za svojevrstno protestno odpiranje odločili tudi številni fitness centri.

V sredo se bo na ulicah Zagreba protestno zbralo na tisoče podjetnikov.

Protestu gostincev se bo pridružilo tudi več kot 14.000 članov skupnosti Glas poduzetnika, oziroma po slovensko Glas podjetnikov.

“Imam lokal in želim ga odpreti, ampak nimam pravice, da tudi druge podjetnike spodbudim, da odprejo telovadnice in lokale, ker so kazni previsoke. Kazni znašajo tudi do 70.000 kun, v primeru, da je ugotovljena kazenska odgovornost, pa je zagrožena kazen tudi zapor do treh let. Kazni so takšne, kot da gre za umor človeka, zato ne moremo ljudi pozivati, kako naj storijo. Edino, kar lahko storimo, je protest,” je izjavil Hrvoje Bujas, član skupnosti UGP.

 

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: