PROTESTI: Včeraj Trbovlje, danes se prebujajo tudi Koper, Kranj, Celje, …

Koper – V soboto se je v Trbovljah zbralo več kot dvesto protestnikov, ki so od oblasti zahtevali odprtje šol. Danes pa se protesti širijo tudi po drugih slovenski mestih, med drugim v Kopru in Kranju.

Več sto protestnikov se je v nedeljo ob 10. uri dopoldne zbralo v Kopru na Semedelski promenadi. Od oblasti zahtevajo odprtje osnovnih in srednjih šol, saj imajo dovolj šolanja od doma in neenakosti med regijami. Prav v Trbovljah in v Kopru so bili namreč še pred nekaj dnevi razglašeni kot rdeča regija, ko je šolanje v šolah dovoljeno za učence prve triade. V novim odlokom in prehodom v črno regijo pa je vlada ponovno določila, da se morajo otroci šolati od doma.

Koper, Trbovlje, Kranj in ostala mesta so na nogah!

Med drugim je vedno več protestnikov enotnih, da v kolikor ne bo posluha s strani vlade, da bodo pričeli z bojkotiranjem šolanja na daljavo. To torej pomeni, da bi otrokom preprečili sodelovanje na Teamsih in Zoomu.

koper-protest
Protestniki so se v Kopru pričeli zbirati ob 10. uri in se nato usmerili proti mestnemu jedru. Foto: S.V.

Napovedani so tudi protesti v Kranju, Celju in drugih slovenskih mestih

Protestno dogajanje v Trbovljah je začelo prebujati številne starše po Sloveniji. Na socialnih omrežjih so se namreč že v soboto zvečer pričeli spontani pozivi k protestom, ki so v Kopru naleteli na pozitiven odziv staršev in tistih, ki se ne strinjajo z vladnimi ukrepi. Med drugimi so tako za nedeljo napovedani protesti tudi v Kranju in v Celju.

koper-protest
Foto: S.V.

Za vrnitev otrok v šole so se zavzeli tudi župani Kopra, Izole in Pirana. Aleš Bržan, Danilo Markočič in Đenio Zadković so na vlado zato poslali dopis, v katerem zahtevajo da vlada poišče drugačne rešitve glede vrtcev in šol.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: