Maraton nadzora hitrosti: Omejitev 110 km/h, kršitelj vozil 205 km/h

V sredo je po Sloveniji potekal maraton nadzora hitrosti. Policisti so na več kot 600 lokacijah, izdali skupno skoraj 500 kazni, rekorder pa je na avtocesti, kjer je omejitev 110 km/h, vozil s hitrostjo kar 205 km/h.

Prekoračitev hitrosti še vedno eden pogostejših vzrokov za povzročitev prometnih nesreč

Prekoračitev hitrosti eden pogostejših vzrokov prometnih nesreč pri nas. S tem namenom je v sredo, 21. aprila 2021 po vsej državi potekal Maraton nadzora hitrosti. Policisti bodo na podlagi ugotovljenih kršitev podali dva obdolžilna predloga na pristojni sodišči. Poleg tega so policisti izdali 496 plačilnih nalogov, 45 voznikov je moralo globo poravnati na kraju, 268 voznikov pa smo policisti le opozorili zaradi manjših prekoračitev hitrosti.

Foto: PP Murska Sobota. Policisti so obravnavali 46-letnega tujega državljana, ki je na avtocesti, kjer je omejitev 110 km/h, vozil s hitrostjo kar 205 km/h.
Oglasi

V akciji Maraton nadzora hitrosti so policisti poleg divjaka na pomurski avtocesti zaustavili še dva nevarna voznika. Na Goriškem so tako ustavili voznika motornega kolesa, ki je v naselju (kjer je hitrost omejena na 50 km/h) vozil s hitrostjo 92 km/h. Nič manj nevaren pa ni bil niti voznik na območju Policijske uprave Celje. Celjski policisti so obravnavali voznika, ki je v naselju Laško, kjer je omejitev 50 km/h, vozil s hitrostjo 90 km/h, in drugega voznika, ki je na nevarnem odseku ceste izven naselja Šentjur vozil s hitrostjo 122 km/h.

Preberite tudi: Do 666€ subvencije lahko pridobite za zaposlitev brezposelnih! 

Kljub temu, da so bile v zadnjem letu ceste nekoliko manj krvave, kot prejšnja leta, policisti kljub temu opozarjajo: “Že če bi povprečno hitrost v naseljih zmanjšali za samo 1 km/h, bi se število prometnih nesreč zmanjšalo za približno 4 %. Znižanje povprečne hitrosti za 1 km/h zunaj naselja pa bi pomenilo zmanjšanje števila prometnih nesreč zaradi hitrosti za približno 2 %. “

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: