Kam na izlet? Drevesna hiša v Mestnem gozdu Celje #video

Se sprašujete kam na družinski izlet na Savinjskem? Drevesna hiša v Mestnem gozdu Celje je pravi odgovor, če si želite na krajši potep z majhnimi otroki.

Drevesna hiša je bila zgrajena leta 2015 in se nahaja le streljaj stran od mestnega vrveža. Skrita je v čarobnem mestnem gozdu, do nje pa je mogoče priti po nezahtevni gozdni poti, v objemu čudovite, čiste narave. V primeru, da niste iz Celja in se boste pripeljali z avtomobilom, lahko vaše jeklene konjičke pustite na plačljivem parkirišču ob drsališču v Mestnem parku.

Video: Video produkcija Plentus

Drevesna hiša sredi gozda

Trajanje izleta: 30 minut

Lokacija: Mestni gozd Celje

Pot vas bo iz mestnega parka vodila po stezi v klanec. Pot je že takoj na začetku lepo označena in resnično nezahtevna. V kolikor se ne boste ustavljali, lahko cilj dosežete že v 25 minutah. Ob poti do drevesne hiše imate tudi številne telovadne kotičke, kjer lahko izvajate raztezne vaje.

Drevesna hiša v Mestnem gozdu Celje je skupaj z vsemi elementi mestnega gozda je postala znana ne le v Celju, temveč tudi po Sloveniji in v tujini: kot zaželjena destinacija v okviru različnih oblik sonaravnega in kulturnega turizma.

drevesna hiša mestni gozd celje
Foto: VideoSvet.si

Čudovit družinski izlet

Skupaj z vsemi elementi mestnega gozda je Drevesna hiša postala znana ne le v Celju, temveč tudi po Sloveniji in v tujini, kot zaželena destinacija v okviru različnih oblik sonaravnega in kulturnega turizma.

drevesna hiša mestni gozd celje
Pot do drevesne hiše v Mestnem gozdu Celje vodi tudi čez lesen mostiček, pod katerim teče potoček. Foto: VideoSvet.si

Preberite tudi: Kam na družinski izlet? Obiščite čarobno Črno jezero na Pohorju 

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: