Janša se je v družbi Plenkovića udeležil koncerta v Zagrebu

Slovenski premier Janez Janša se je v soboto v Zagrebu udeležil koncerta. Odzval se je povabilu hrvaškega predsednika vlade Andreja Plenkovića.

Janez Janša se je dogodka v hrvaški prestolnici udeležil v družbi žene Urške Bačovnik Janša. Šlo je za eno izmed slovesnosti, ki jih ob dnevu državnosti pripravlja Republika Hrvaška. Predsednik vlade Plenković in soproga sta se ob tej priložnosti udeležila koncerta. Omenjeni dogodek je potekal v Hrvaškem narodnem gledališču v Zagrebu.

Ob prihodu na koncert je predsednik vlade Janez Janša v izjavi za medije najprej čestital Republiki Hrvaški ob dnevu državnosti. Ob tem je Janša dejal: “Letos je leto, ko se tako Slovenija kot Hrvaška spominjata dogodkov in pogumnih korakov, ki smo jih naredili zato, da smo se znebili jugoslovanskega jarma in vzpostavili lastno suverenost in državnost.” Janša je še povedal: “To so bili časi velikega tveganja pa tudi velikega poguma tako za Slovenijo kot Hrvaško. In če danes primerjamo čas, ki ga sedaj živimo, s tistim časom, vidimo, da kljub težavam, ki jih imamo in kljub epidemiji, s katero se še vedno soočamo in upamo, da smo na koncu tega boja in da smo uspešni, da je ta primerjava v velikanski meri v korist sedanjosti.”

Janša: “Čas neprimerljivo bolj optimističen kot pred 30 leti.”

“Danes sta tako Slovenija kot Hrvaška članici Nata in Evropske unije, skupaj se borimo in prizadevamo za to, da bi se Evropa širila in postala cela in svobodna v celoti,” je poudaril predsednik vlade Janša.

Janez janša andrej plenković

Oglasi

Ob koncu se je slovenski premier ponovno zahvalil za povabilo hrvaškemu predsedniku vlade. Ob tem je Plenkovića tudi javno povabil na našo proslavo ob dnevu državnosti 25. junija, ko bo Slovenija tudi drugič v svoji zgodovini prevzemala predsedovanje Svetu EU. “Računamo na dobro sodelovanje takrat,” je dejal slovenski premier, ki je ob koncu Hrvaški tudi čestital za dobro vodenje Sveta EU v izjemno zahtevnem času, ko je bila epidemija še brez luči na koncu tunela, brez cepiv in ko je bilo treba Evropo v marsičem organizirati na novo.

Preberite tudi: Janez Janša na izredni seji: ‘Ukradli ste nam volitve’ 

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: