Janez Janša na izredni seji: ‘Ukradli ste nam volitve’

Predsednik vlade Janez Janša je na današnji izredni seji v Državnem zboru poslanske skupine pozval k sodelovanju. Dejal je tudi, da je pred nami leto okrevanja.

Predsednik vlade Janez Janša je danes na 75. izredni seji Državnega zbora odgovoril na predlog ustavne obtožbe, ki so ga vložile opozicijske stranke. V odgovoru je orisal trenutne epidemiološke razmere, nanizal razloge za situacijo v Sloveniji, opozoril, da mora imeti opozicija mero pri uveljavljanju možnih inštrumentov, izpostavil optimistične gospodarske napovedi, podal zadnje podatke o cepljenih in poudaril, da je pred nami leto okrevanja, ki bo hitrejše od povprečja sočlanic EU in, ki bo Slovenijo vrnilo na pred krizno raven v rekordnem času.

Janez janša
Foto: posnetek zaslona
Oglasi

Janša je na seji povedal: “Smo v kriznem času, imamo epidemijo, in to že več kot eno leto. In ljudje umirajo zaradi tega. Opozicija ima na voljo  različne inštrumente, tudi mi smo jih v opoziciji uporabljali, ampak smo imeli neko mero. V večini držav parlamentarne demokracije tudi ta mera obstaja.”

Predsednik vlade Janez Janša: “Ukradli ste nam volitve!”

Ob tem je predsednik vlade pikro pripomnil:” Ukradli ste nam volitve, protiustavno jemali mandate. Ko smo bili v opoziciji smo imeli dovolj poslancev, da bi vsak dan lahko vložili zahtevo za izredno sejo in blokirali proceduro, pa tega nismo naredili. Nismo splošno obstruirali seje, tako kot je ena od opozicijskih poslanskih skupin delala zadnje tedne. Neka mera je pač pri tem tudi potrebna.”

Preberite tudi: Janez Janša: Kaj počne center za socialno delo? Bo potreben odvzem otrok? 

Glede epidemije je dejal, da je imela Slovenija težak drugi val epidemije, po njegovem mnenju pa je treba pogledati na začetek epidemije. Opozoril je, da je Svetovna zdravstvena organizacija na obisku v Sloveniji junija 2017 podala priporočila, kaj je treba narediti za to, da bomo pripravljeni na epidemijo. Do nastopa nove vlade 13. 3. 2020 po besedah Janeza Janše ni bilo v zvezi z navedenimi priporočili ničesar storjenega.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: