Ivan Gale na Facebooku objavil elektronsko sporočilo Janezu Janši

Ivan Gale je v ponedeljek zvečer na svoji Facebook strani, ki ga je prejel predsednik slovenske vlade Janez Janša. Je s tem Janšo postavil na laž?

Ivan Gale je poleg posnetka zaslona, na katerem je moč prebrati dve elektronski sporočili, objavil tudi sledeči zapis: “Ravnokar sem na TV SLO slišal, da predsedniku Vlade RS ni znano, da bi ga skušal kontaktirati. To je laž! V prvi vrsti sem se želel z njim sestati, da ga seznanim z grožnjami ministra Počivalška o nameri za razrešitev takratnega direktorja Zakrajška, pa tudi z lažnimi obtožbami zoper mene, ki sem ves čas opozarjal na nepravilnosti. Pri ministru nisem uspel in je bilo tako, kot bi govoril steni. Prilagam tudi kopijo elektronskih sporočil.”

Resolucija fotografij in teksta na njih je relativno slaba, zato smo vsebino obeh sporočil prepisali v spodnjih vrsticah. Prvo, starejše elektronsko pismo je bilo s strani Ivana Galeta poslano Janezu Janši 15. aprila 2020 ob 1.51 PM uri, torej ob 13.51 uri. Vsebina pisma je sledeča.

“Spoštovani g. predsednik Vlade RS,

v seznanitev vam pošiljam dopis ministra Zdravka Počivalška.

Prosim za sestanek z vami, preden bodo šle stvari predaleč.

Lepo vas pozdravljam,

IVAN GALE

Vodja Splošne službe”

ivan gale mail
Foto: posnetek zaslona

Drugo sporočilo je Ivan Gale, ki je številne informacije o domnevnih nepravilnostih pri nakupu zaščitne opreme javnosti prvič razkril v oddaji Tarča na Televiziji Slovenija pa je bilo Janezu Janši posredovano danes, 27. aprila 2020 ob 9.21 uri. Glasi se:

“Spoštovani g. predsednik Vlade RS,

želim vas samo še dodatno seznaniti, da sem ta dopis, ki mi ga je v vednost poslal direktor Anton Zakrajšek, vam poslal brez njegove vednosti ali soglasja. 

Ob branju ministrovih obtožb sem ogorčen in razočaran, ker je resnica daleč od zapisanega.

Ker sem v dopisu večkrat omenjen kot direktorjev namestnik, čutim dolžnost, da vas predhodno seznanim tudi s protiargumenti, ki jih je navedel minister Zdravko Počivalšek.

Lep pozdrav,

IVAN GALE

Vodja Splošne službe”

Vrstijo se številna sporočila podpore

Na Facebooku se pod objavo Ivana Galeta vrstijo številne objave podpore državljanov, nekaj pa je tudi takšnih posameznikov, ki Galeta dobronamerno opozarjajo k previdnosti pri razkrivanju informacij, saj bi jih lahko nasprotna stran uporabila celo kot lastno obrambo, oz. protinapad.

Preberite tudi: Ministrstvo za obrambo naroča gumijevke, ščite, čelade!!! 

Facebook komentarji
Delite s prijatelji:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •