Evrovizijska anketa Sloveniji napoveduje 2. mesto

Dobra novica za Mariborčana Zalo Kralj in Gašpra Šantla: pesem Sebi, s katero bosta maja nastopila na Evroviziji, je na lestvici pristala na drugem mestu, piše Maribor24.si.

Foto: youtube printscreen

Napovedi Evrovizije za Slovenijo še nikdar niso bile tako optimistične. Na priljubljeni anketni strani (Eurovision Song Contest Statistics) se je zmagovalna pesem Sebi avtorjev Zale Kralj in Gašperja Šantla znašla na drugem mestu, tik za prvo uvrščeno Italijo. Sicer ne gre za uradno evrovizijsko stran, pač pa ena izmed priljubljenih strani, ki jih za tovrstne kotacije uporabljajo navdušenci Evrovizije.

Oglas

Zaenkrat je sicer glasovale le 353 glasovalcev, a nedvomno bo tudi število slednjih raslo. Pesem Sebi je zaenkrat prejela 1948 glasov, kar je za 173 glasov manj kot jih je prejela Italija.

To pa ni edina aktivna stran z anketo za evrovizijske favorite. Na uradni strani eurovision.tv ljudje prav tako glasujejo za svojega favorita. Na lestvici trenutno kraljuje Rusija, četudi slednja sploh še ni izbrala svoje pesmi, ki bi jih zastopala na Evroviziji. Po tej isti lestvici ima Slovenija le 2 odstotka možnosti za zmago in se nahaja na 24 mestu.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: