66-letni morilec med pogovorom odšel v hišo, se vrnil oborožen s pištolo in streljal nanju

V četrtek, 24. februarja 2022, so bili policisti Policijske uprave Celje okoli 18. ure obveščeni, da je na območju Šmarja pri Jelšah moški streljal na dve osebi. O streljanju je policijo obvestila partnerka osumljenega.

Po do sedaj zbranih obvestilih policije, sta 27-letni moški in 42-letna ženska, na naslovu bivanja 66-letnega osumljenca po odredbi sodišča nameravala opraviti rubež osebnega vozila. Postopek uradnih oseb je razjezil 66-letnega moškega, ki je med pogovorom odšel v hišo, se vrnil oborožen s pištolo in streljal žrtvi.

Milan Vogrinec-izjava
Orožje, ki ga je 66-letni storilec po dejanju odvrgel, so našli in zasegli. Foto: policija
Oglasi

27-letni moški je poškodbam na kraju podlegel, izredno hudo poškodovano 42-letno žensko so z reševalnim vozilom odpeljali v celjsko bolnišnico, kjer je v poznih večernih urah umrla.

Osumljenemu 66-letniku so policisti kmalu po dejanju odvzeli prostost in ga pridržali

Ogled kraja dejanja je opravila preiskovalna sodnica, v navzočnosti okrožne državne tožilke, kriminalistično-tehnično pomoč so nudili kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Celje.

Preiskava še poteka. Po zbranih obvestilih in opravljenih drugih preiskovalnih dejanjih bodo policisti 66-letnega moškega kazensko ovadili zaradi suma storitve dveh kaznivih dejanj umorov, po 116. členu Kazenskega zakonika -1. Za kaznivo dejanje umor je zagroženih najmanj 15 let zapora.

Poleg omenjenih dveh umorov so letos na območju Policijske uprave Celje obravnavali še dva poskusa umorov in tri poskuse ubojev.

Facebook komentarji
Delite s prijatelji: